Андрій Райкович: міська рада Кропивницького затвердила галузеві програми і визначила стратегічний курс розвитку міста у 2019 році

П'ятниця, 1 лютого 2019 14:05

Міська рада Кропивницького затвердила галузеві програми соціально-економічного розвитку міста на 2019 рік. Відповідні рішення депутати прийняли на першому засіданні чотирнадцятої сесії міської ради у четвер, 31 січня.

- Хочу відзначити, що явка депутатів була практично стовідсоткова. Попрацювали плідно. Ми затвердили всі галузеві програми соціально – економічного розвитку, тим самим сформувавши стратегічний курс Кропивницького на нинішній рік, - наголосив по завершенні сесійного засідання міський голова Андрій Райкович. -  Зокрема, ми запланували кошти на додаткові тролейбуси з автономним ходом. Передбачили завершення реконструкції важливих об’єктів транспортної інфраструктури. Цьогоріч має запрацювати зручний для містян сучасний Центр надання адміністративних і соціальних послуг. Продовжимо ремонти приміщень закладів освіти, зокрема буде і надалі реалізовуватися програма реконструкції шкільних спортивних залів. Плани амбітні! Далі все залежатиме від професійності і відповідальності виконавчих органів, комунальних підприємств, всіх, хто працює на розвиток міста. Будемо притримуватись сформованої стратегії і розвивати наше місто, робити його зручнішим, гарнішим та ошатнішим.

Так, Програма розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017 – 2021 роки передбачає у поточному році фінансування капітального ремонту з виготовленням проектної документації 33, 7 мільйона гривень для міських доріг і 4, 7 мільйонів гривень – для  вулиць і провулків, а  3,8 мільйона гривень для тротуарів. Ще 17,8 мільйона гривень планується використати на поточний ремонт доріг і тротуарів. Серед об’єктів транспортної інфраструктури, на яких будуть виконані планові ремонти, необхідно відзначити завершення реконструкції шляхопроводу по провулку Об’їзному (7,3 мільйона гривень), капітальні ремонти автодорожнього мосту по вулиці Кропивницького (2 мільйона гривень), дороги по проспекту Інженерів (300 тисяч гривень), ,мосту по вулиці Київській (200 тисяч гривень).

На реалізацію інвестиційних проектів у 2019 році передбачається витратити 12,9 мільйона гривень. Серед об’єктів, куди будуть спрямовані кошти: дороги по вулиці В. Пермській,  Преображенській (від вулиці Тарковського до пл.. Богдана Хмельницького), Верхній прирічній, Луганській, Рівненської  (від вулиці Соборної до провулку Миргородського), провулків Миргородського, Плетеного, вулиць Габдрахманова (від вулиці Вокзальної до вулиці Юрія Бутусова), Приміської (від провулку Кар’єрного до греблі Сугоклеї) та провулку Середнього 9від вулиці Генерала Родімцева до вулиці Кримської).

Усі новини