Анна Назарець: заклади культури Кропивницького відновили роботу

Вівторок, 5 квітня 2022 14:01

Два десятки міських бібліотек в усіх мікрорайонах Кропивницького повертаються до життя і відновлюють роботу у звичному режимі. До культурного дозвілля запрошують усіх кропивничан і внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила начальниця управління культури Кропивницької міської ради Анна Назарець.

Із 04 квітня для дітей кропивничан і жителів інших міст, які через бойові дії переїхали у Кропивницький, працівники культурного простору проводять майстер-класи. Більше сотні дітей уже виявили бажання займатися творчістю. Щодня проводяться заняття з різної тематики і формату.

- Тематика майстер-класів різноманітна, крім того, розвантажуємо дітей і дорослих психологічно. Тематика, формат і дати занять є на сайті Кропивницької міської ради, там же можна зареєструватися для участі в майстер-класах, - розповіла Анна Назарець.

Поки не можна відвідувати музеї, бо в умовах воєнного часу фонди цих закладів законсервовані. Але в музеї Осмьоркіна працюють студії, де діти займаються художньою творчістю. У найближчих планах — проведення щорічного онлайн-конкурсу дитячого малюнку “Молодіжна палітра”. Темою цьогорічного конкурсу буде війна очима дітей. В онлайн форматі працюють і музичні школи.

- Ті діти, які поїхали з міста, не всі мали можливість взяти з собою музичний інструмент, тому продовжити навчання зараз вони не мають змоги. Ми прийняли рішення, що вони закінчать свою музичну освіту вже після перемоги, - зазначила очільниця управління культури.

Війна диктує не тільки новий формат роботи бібліотек, а й новий світогляд українців. Сьогодні з фондів книгозбірень вилучають російськомовну літературу російських авторів. Фонди заповнюватимуть літературою українських авторів і зарубіжних в українському перекладі, повідомила Анна Назарець.

Усі новини