Бібліотечна планета: у Кропивницькому читачі вчилися розгадувати історичні таємниці України

Понеділок, 12 серпня 2019 14:40

Українська історія має багато загадок, а працівники міської централізованої бібліотечної системи у Кропивницькому вчать своїх читачів умінню їх розгадувати.

Так, у бібліотеці-філії № 18 відбулася 3D мандрівка «Слідами семи чудес України». Завдяки цікавій подорожі читачі бібліотеки перенеслися в минуле України і наблизилися до розгадки таємниць наших пращурів. Зупинились на семи найбільших чудесах: Києво-Печерській Лаврі, Софії Київській, дендропарку «Софіївка», заповіднику «Кам'янець», Хотинській фортеці, острові Хортиця  та Херсонесі.

Учасники своєрідного фесту намагалися відгадати значення стародавніх символів, створювали власні закодовані послання на імпровізованому «старовинному» посуді, ділилися розповідями про магію власноруч створених візерунків і відчули себе частиною великого українського народу.

А читачі  бібліотеки-філії № 16 спільно переглянули документальний фільм «Шляхами Української революції». Книголюби ознайомилися із цікавими фактами і хроніками Української революції 1917-1921 років, прослухали короткий екскурс в історію України початку ХХ століття. 

Зусилля працівників міських бібліотек спрямовані, у першу чергу, на виховання патріотизму та  поглиблення цікавості, особливо у юних відвідувачів, до історії своєї держави.

Усі новини