Будівництво “Арки” триває: по вулиці Ельворті вкладають новий каналізаційний колектор

П'ятниця, 26 липня 2019 12:25

Сьогодні, 26 липня, з інспекцією на “Арці” побував заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін. Він перевірив, як триває будівництво об’єкту.

Робота на “Арці” кипить: на початку тижня підрядна організація розпочала заміну каналізаційного колектора по вулиці Ельворті, від вулиці Братиславської до прохідної заводу «Червона Зірка». Верхню частину колектора, а це понад 120 метрів 600 міліметрової труби, вже поклали.

 - Трубу почали засипати піском і заливати водою, потім зверху утрамбовують віброплитою, аби краще все ущільнити, та роблять зворотну засипку землі, – розповів заступник міського голови Олександр Мосін. – І так будівельники ущільнюватимуть кожен новий шар.

У свою чергу керівник підрядної організації Анатолій Белявський запевнив, що роботи з будівництва нового колектора виконуються у заплановані строки. 

- Сьогодні до кінця дня новий колектор вже прокладуть і під старою “Аркою”, – запевнив підрядник. – Всі ці роботи триватимуть близько трьох тижнів.

Також будівельники продовжують працювати над самою конструкцією «Арки». Її портал, збоку підприємства «Гідросила», будівельники продовжують обкладати шлакоблоком. Зі сторони «Червоної зірки» портал та підпорну стінку «Арки» майже завершили укріплювати, після чого теж облицьовуватимуть шлакоблоком.

Також будівельники почали закладати бутом та заливати бетоном отвір між старою та новою Арками. Його укріплять, аби не допустити зсувів землі, та облаштують. За роботи взялись і працівники ПрАТ «Укрзалізниця» - вони почали відновлювати відкоси над Аркою до необхідного рівня.

Усі новини