Через творчість — до перемоги!

П'ятниця, 1 квітня 2022 16:41

У Кропивницькому НВО №6 відновили роботу творчі гуртки та розпочалися репетиції випускного вальсу. Уже два тижні викладачі центру естетичного виховання “Натхнення” при школі працюють у творчих студіях із учнями школи і дітьми, які разом із батьками вимушено полишили рідні домівки в містах, де йдуть бої. Щоденні заняття в гуртах — для багатьох із них не тільки можливість відволікти думки, а й на певний час забути пережитий страх.

Щодня у школі для дітей трьох вікових категорій — наймолодших, середнього віку і старшокласників, відбуваються різноманітні майстер-класи: декоративно-ужиткового мистецтва, робота з солоним тістом, заняття в театральному гуртку, для малечі — казковий кінозал, для старших дітей — екранізація літературних творів. Одинадцятикласники двічі на тиждень репетирують випускний вальс.

- Цей вальс надзвичайно чуттєвий, – розповідає завідувачка центром естетичного виховання “Натхнення” Світлана Хлопотіна. – Ми хочемо, щоб у дітей було свято. Ми пообіцяли їм, що випускний відбудеться за будь-яких обставин.

Світлана Хлопотіна каже, відновили роботу гуртків 14 березня.

- Побачили, що людям, які приїхали в наше місто нікуди діти дітей. А їх уже багато. Тільки в нашу школу до онлайн навчання доєдналося 300 учнів. Крім того, є батьки-кропивничани, які працюють і їм треба, щоб їхні діти також були зайняті. Ми запропонували дітям усіх вікових груп різноманітні заняття на будь-який смак — розважальні, інтелектуальні, рухливі - і дітки почали до нас приходити. Сьогодні гуртки вже відвідують понад два десятки дітей, але щодня ця цифра збільшується, - розповідає Світлана Хлопотіна.

Діти із задоволенням займаються творчістю. Наймолодшій відвідувачці гуртка з килимарства всього чотири роки, але дівчинка терпляче викладає ниточки в узор. Разом із нею вчаться плести килимові узори і хлопчики, й дівчатка старшого віку, і ті, хто давно займається, і новачки. Майстерності їх вчить Заслужена майстриня України з килимарства Ольга Добровольська.

Творчі заняття відбуваються в різний час, тож діти з одного можуть перейти на інше. І вони із задоволенням ліплення чи плетіння змінюють на танці, рухливі ігри..

За словами Світлани Хлопотіної, з дітками, які вимушено приїхали у наше місто працюють психологи. Адаптуватися до мовного середовища допомагають перегляди україномовних мультфільмів і кінострічок. У разі ж сигналу тривоги — у школі є укриття, куди всі можуть сховатися.

- І діти, і батьки задоволені нашими творчими заняттями. Ми запрошуємо всіх охочих дітей долучатися до наших творчих занять. Чекаємо вас у школі щодня, - насамкінець запросила Світлана Хлопотіна.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28