Чим жорсткіше ми витримаємо карантин, тим швидше вірус відступить: Андрій Райкович

Понеділок, 27 квітня 2020 16:16

Про життя Кропивницького в умовах карантину сьогодні, 27 квітня, традиційно прозвітував міський голова Андрій Райкович.

Початок тижня приніс чергову, напружену інформацію. За оперативними даними станом на 27 квітня:

  • в області зафіксовано 337 випадків захворювання COVID-19,
  • у тому числі у Кропивницькому 260 випадків. В місті 8 хворих дітей. Медиків - 126. Летальних випадків - 17. Але збільшується і кількість тих, хто одужав. Їх вже 54. На стаціонарі в ЦМЛ перебуває 101 хворий на COVID-19. Також на самоізоляції 13 медиків. В готелі “Турист” на обсервації – 24 особи. У двох виявлено коронавірус. Під наглядом медичних працівників перебувають 240 громадян, які повернулися з країн, де виявлені випадки COVID-19. Медико-санітарними бригадами вже протестовано 864 особи.

Щоденна місцева статистика, перебіг епідемії в Європі яскраво свідчать, що місту поки категорично не можна розслаблятися, переконаний Андрій Райкович.

- Ми іще тільки прямуємо до пікової ситуації. Отже, знадобляться значно більші зусилля, концентрація фінансових ресурсів, аби забезпечити госпітальну базу необхідним запасом медикаментів, захисних та дезінфікуючих засобів, а також виплатити медичним працівникам, які знаходяться в зоні найбільшого ризику, усі необхідні кошти.

Ми провели позачергову сесію міської ради і передбачили в міському бюджеті більше 11 млн. гривень саме для цих потреб. Нагадую також, що місто отримало 5,6 млн. гривень субвенції для інсуліну хворим на цукровий діабет.

З настанням тепла активізувалася робота комунальних служб. І я вдячний їм за нелегку працю в складних умовах. Незабаром травневі свята, і моє завдання всім підрозділам житлово-комунального господарства – підготувати, облагородити всі меморіальні місця, пам'ятники, братські могили, де поховані герої Другої світової війни.

Знову і знову прошу всіх вас, дорогі містяни, усвідомлювати важливість карантинних заходів. Надзвичайну ситуацію ніхто не відміняв. Вірус підступний і безжальний. Зважте, скільки захворіло медиків, які зусилля докладають міська рада, волонтери, меценати та бізнес, аби допомогти в боротьбі з епідемією. Чим жорсткіше ми витримаємо карантин, тим швидше вірус відступить. З'явиться можливість поетапно відновлювати роботу підприємств. Місто оживатиме і поступово повернеться до звичного ритму. Це залежить від усіх нас. Будьте здорові!

Усі новини