“Ганьба нерадивим орендарям”: молодь Кропивницького ініціювала прибирання Центрального скверу

Вівторок, 15 вересня 2020 18:48

Сьогодні, 15 вересня, небайдужі кропивничани, серед яких переважала молодь, зібралися в Центральному сквері Кропивницького для участі в екологічній акції «Чисто KROP».

В обідній час у центральній зеленій зоні міста стало велелюдно і гамірно: учасники акції  з віниками, граблями, фарбою та плакатами заполонили алеї скверу. Молоді люди добровільно прийшли сюди, щоб навести лад у центрі Кропивницького  напередодні Дня міста. Допомогли їм впорядковувати територію і міський голова Андрій Райкович разом із т.в.о. свого заступника Сергієм Колодяжним.

Центральний сквер понад 10 років перебуває в оренді, проте, переконана молодь, орендар господарює неефективно і не переймається станом орендованої землі і зелених насаджень.

- Комунальні підприємства по місту працюють нормально. А тут, в самому центрі Кропивницького завжди безлад, - відзначила заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська. - Тому молодь і проявила ініціативу та запропонувала навести тут лад.

Андрій Райкович активно включився у роботу. Разом з молоддю взявся фарбувати дошку оголошень.

- Це правильна ініціатива молоді і я залюбки її підтримую, - поділився міський голова. -  Ми неодноразово запрошували орендарів скверу до співпраці. Просили навести тут порядок, проте - безрезультатно. Тому й самі взялися порядкувати. Думаю, що такий крок молоді – це попередження орендарям, а від міської влади можна вважати вони отримали «жовту картку». Якщо не схаменуться і не почнуть  нормально господарювати – повернемо сквер через судові процеси, як це і робиться в цивілізованому світі, до комунальної власності. А орендарі у Кропивницькому добре розуміють, що сьогодні міська влада уміє і знає як відстоювати права громади та повертати громадське майно.

Юридичне управління міської ради вже готує відповідний судовий позов з метою розірвання договору з неефективним орендарем і повернення скверу громаді міста.

Усі новини