Інспекція з благоустрою Кропивницької міської ради у 2023 році склала 986 адмінпротоколів

Понеділок, 15 січня 2024 16:05

Про роботу інспекції за минулий, 2023 рік, прозвітував її очільник Олександр Брюховецький.

- Протягом 2023 року за недотримання Правил благоустрою території міста Кропивницького працівники інспекції склали 986 протоколів про адміністративні правопорушення, з яких на розгляд адміністративної комісії при Виконавчому комітеті міської ради направлено 462 протоколи, на адміністративну комісію при виконавчому комітеті Фортечної районної у місті Кропивницькому ради - 297 протоколів та адміністративну комісію при виконавчому комітеті Подільської райради - 227 протоколів, - повідомив він.

Інспекція з благоустрою надала детальну статистику складених протоколів за  правопорушеннями:

1. Невжиття заходів щодо утримання в належному санітарному стані територій - 271 протокол.

2. Нерегулярне знищення бур’янів, амброзії полинолистої, інших карантинних рослин та несвоєчасне косіння трави - 147 протоколів.

3. Захаращення прилеглих територій та територій загального користування  конструкціями, механізмами, огорожами тощо - 90 протоколів.

4. Самовільне встановлення точок торгівлі з лотків, автомобілів, причепів, столиків, візків у невстановлених для цього місцях та без наявності відповідного дозволу - 81 протокол.

5. Розміщення рекламних конструкцій без дозволу, розклеювання оголошень у невстановлених місцях, неналежний санітарно-технічний стан зовнішньої реклами - 81 протокол.

6. Самовільне знищення, пошкодження зелених насаджень - 64 протоколи.

7. Відсутні урни при вході до торгових підприємств, закладів громадського харчування - 49 протоколів.

8. Проведення земляних та ремонтних робіт без відповідного дозволу, виданого в установленому порядку, несвоєчасне та неякісне виконання благоустрою після завершення цих робіт - 46 протоколів.

9. Виливання рідини, витік нечистот на територію загального користування - 33 протоколи.

10.  Неукладання договорів про надання послуги з поводження з побутовими відходами та несвоєчасне здійснення оплати за отриману послугу - 28 протоколів.

11.  Викидання сміття у невстановлених для цього місцях - 20 протоколів.

12.  Неочищення від снігу, наледнів та непосипання протиожеледною сумішшю тротуарів, пішохідних доріжок, сходів - 18 протоколів.

13.  Самовільне будівництво, перепрофілювання об’єктів та встановлення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності з порушенням вимог чинного законодавства - 16 протоколів.

14.  Влаштування зливних ям на прилеглих територіях - 13 протоколів.

15.  Вигулювання домашніх тварин в місцях загального користування без повідків та намордників - 8 протоколів.

16.  Спалювання сміття, опалого листя, сухостою, деревини, будівельних, побутових відходів та відходів виробництва - 7 протоколів.

17.  Відсутні кришки люків на інженерних мережах - 4 протоколи.

18.  Інші порушення, в т.ч. за статтями 150, 151, 156 (частина 2), 175-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення - 10 протоколів.

Від початку нового, 2024 року, станом на  12 січня  інспекцієя з благоустрою склала вже 70 протоколів про адміністративні правопорушення. Серед таких порушень: неприбраний сніг та наледні. захаращені прилеглі території та території загального користування опалим листям, сміттям та зрізаним гіллям, відсутні при вході урни для сміття, проведення земляних робіт без дозволу, порушення правил утримання домашніх тварин та пошкодження зелених насаджень.

Ці протоколи направляються на розгляд адміністративних комісій для притягнення правопорушників до відповідальності.

Олександр Брюховецький нагадав, що  за порушення правил благоустрою в місті складаються адміністративні протоколи, які передбачають накладання штрафу на громадян у розмірі від 340 до 1360 грн., на посадових осіб (керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності) та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28