«Класик-проєкт 2024»: Музей мистецтв у Кропивницькому гостинно приймав учасників Всеукраїнського фестивалю пам’яті Юлія Мейтуса

Середа, 24 січня 2024 13:29

Традиційний вечір українського романсу відбувся у Кропивницькому за програмою Всеукраїнського фестивалю-конкурсу української академічної музики «Класик-проєкт» пам’яті Юлія Мейтуса.

Цьогоріч  неймовірно теплий, емоційний, підготовлений на високому професійному рівні концерт  на сцені  Музею мистецтв у вівторок, 23 січня,  викликав щирі захоплення у шанувальників музичного мистецтва Кропивницького.

Увазі слухачів організатори фестивалю представили антологію українського солоспіву: український народний романс «Тече річка невеличка» звучав у виконанні Марії Чебикіної,  романс Оксани з опери «Запорожець за Дунаєм» Семена Гулака- Артемовського - у виконанні викладача Людмили Царенко.

Бурхливими оплесками підтримали слухачі твори Юлія Мейтуса, який і зібрав усіх у прекрасному творчому проекті: романс «Сонце стеле пурпурові пасики» у виконанні Марини Партоліної,  «Іспанська пісня» від Поліни Завгородньої. Вразили гостей фестивалю і твори Кирила Стеценка: ліричний романс на слова Лесі Українки «Хотіла б я піснею стати» у яскравому виконанні викладача Наталії Апостоловоі та жартівливий дует Уляни і Олексія з опери «Сватання на Гончарівці», що артистично і емоційно відтворили викладачі Ярина Долінко та Олексій Бакума.

Яскраву палітру вокальних творів Ігоря Шамо представили Євген Трубачев піснею «Моя Батьківщина» та Родіон Хорунжий  ніжним і зворушливим романсом «Осіннє золото».

Солоспіви Анатолія Кос-Анатольського «Коли заснули сині гори» і «Ой, на горі сніг біленький» звучали у виконанні Марії Хворостини та Софії Сидорської.

Творчість сучасних композиторів у програмі антології була представлена драматичною «Думою» Інни Францескевич у виконанні викладача Ілони Крицької, та ніжним романсом «Там, де ходиш ти» Руслани. Лісової у виконанні Михайла Попова.

Цікава, різноманітна за жанрами і характером музика Марини Долгіх звучала у виконанні Яніни Степаненко - « У перетину ходила», а пісню Роксолани з мюзиклу «Золотий шлях Роксолани» емоційно виконала Юліана Гудименко. Цього дня на сцені фестивалю відбулася і прем’єра «Думки» у виконанні викладачів вокалісти Євгенії Романченко,  скрипаля  Олександра Романченка та піаністки  Ліни Тимошевської.

Підготувала сценарій і вела вечір неперевершена ведуча фестивалю - Олена Приданчук.

Браво всім виконавцям!!! Неймовірні враження!

Переможна хода Всеукраїнського фестивалю-конкурсу  пам'яті Юлія Мейтуса у Кропивницькому триває..

Третій день його програми пропонує кропивничанам і гостям міста  фантастичний світ музики в проєкті юних театралів – «Дивовижні історії в місті Лад».

Музичною основою івенту буде музика гості фестивалю, відомої української композиторки із прифронтового Запоріжжя, голови Запорізької філії Національної спілки композиторів, заслуженої діячки мистецтв України Наталії Боєвої.

Запрошуємо на прем'єру і маленьких, і вже дорослих шанувальників музичного мистецтва до концертної зали музичної школи №2, початок о 16.00!

 

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01