Краплинку щастя подарували юним кропивничанам і дітям-переселенцям харківські волонтери-аніматори

Понеділок, 11 липня 2022 15:36

Кілька днів поспіль у Кропивницькому на майданчику “Атмосфера Мир 2.0” юних кропивничан і дітей-переселенців зустрічали з розважальною програмою харківські волонтери-аніматори. Організувати свято для дітей із розвагами і солодкими подарунками харків’янам допомогли волонтерські центри “Krop:HUB”, “Серця матерів Кіровоградщини” і Кропивницька міська рада.

Кропивницький став третім містом після Дніпра і Кривого Рогу, у яке волонтери приїхали з проєктом “Щасливе дитинство України”. П’ятеро харків’ян — Михайло Землін, Олексій Аладін, Артем Герасименко, Дмитро Лі і Олександр Власенко створили ініціативне об’єднання “Волонтери-аніматори” за підтримки Харківського центрального парку культури і відпочинку імені Максима Горького та Джи Файф холдинг Укр. Молодих, творчих і активних хлопців різних за професією об’єднала творчість.

- Коли розпочалася війна ми всі почали думати, що у цей нерадісний і тривожний час наші діти як ніколи потребують позитивних емоцій. Ми почали виступати в Харкові і зрозуміли, що і малеча, й дорослі з радістю беруть участь в наших інтерактивних програмах. Хоч на якусь мить вони забувають про війну. Діти отримують радісні емоції під час гри, а їхні батьки посміхаються, коли бачать в очах дітей радість. Тоді ми вирішили, що ці краплини щастя треба дарувати в усіх містах України, у які поїхали люди подалі від війни. Ми вирушили в тур Україною, плануємо відвідати 25 міст, - розповів волонтер Михайло Землін.

Програма харківських волонтерів — це кілька годин суцільного позитиву. Тут і зоотерапія з різнокольоровими голубами, й ігрова програма з ростовими ляльками — героями мультфільмів, й шоу мильних бульбашок, різноманітні ігри і конкурси й обов’язково солодкі подарунки від ТОВ “Ласка”.

- На наше шоу обов’язково запрошуємо дітей-переселенців. У Кропивницькому під час виступу до нас підійшла дівчинка і каже: “Я вас бачила в Харкові”. Ви не уявляєте, скільки радості і теплих обіймів було від цієї зустрічі в дитини і її батьків, і у нас. Дуже приємно бачити, коли дітей переповнюють радісні емоції. Ми розуміємо, що наше прагнення подарувати хвилини щастя і відволікти їхні думки від сьогоднішніх подій у країні дуже важливе, людям це потрібно, - додав Михайло Землін.

Із Кропивницького харківські волонтери-аніматори поїхали далі Україною дарувати дітям радість.

Усі новини