Кропивницька міська рада передбачила фінансовий ресурс на відновлювальні роботи у житловому будинку, пошкодженому вибухом

П'ятниця, 4 лютого 2022 15:29

Кропивницька міська рада передбачила фінансовий ресурс у сумі 2,5 мільйона гривень для проведення відновлювальних робіт на житловому будинку по вулиці Космонавта Попова, що постраждав від вибуху газу.

Відповідне рішення депутати прийняли сьогодні, 04 лютого, під час другого засідання дев’ятої сесії Кропивницької міської ради.

Змінами, внесеними до Комплексної програми розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху у Кропивницькому на 2021-2025 роки, передбачена, зокрема, фінансова підтримка  ЖЕО №4 на відшкодування вартості робіт по виконанню інженерного обстеження конструкцій житлового будинку та проведення першочергових дій по ремонту та технічному нагляду аварійного житлового будинку. Безпосередньо на експертні роботи з обстеження і визначення ступеня руйнувань будівельних конструкцій буде спрямовано 500 тисяч гривень, на заміну віконних блоків — 805,4 тисячі гривень.

Крім того, Комплексною програмою розвитку житлово-комунального господарства та безпеки дорожнього руху у Кропивницькому на 2022 рік передбачено 2, 575 мільйона гривень на капітальний ремонт житлових будинків, у тому числі на будинок по вулицях Михайлівській, 2 і Яновського, 159. На капітальний ремонт і експертизу пасажирських ліфтів виділять 10, 285 мільйона гривень, на організацію благоустрою в місті передбачено понад 106,5 мільйона гривень, ще один мільйон гривень спрямують  на реконструкцію парку “Ковалівський”.

Понад 113,8 мільйона гривень нададуть фінансової допомоги КП “Теплоенергетик” на покриття збитків від операційної діяльності підприємства, погашення заборгованості за спожитий газ за договором реструктуризації і на нове будівництво, реконструкцію та переоснащення котелень.

На утримання та розвиток автомобільних доріг і дорожньої інфраструктури Кропивницького на нинішній рік Програмою передбачено понад 60,2 мільйона гривень.

Усі новини