Кропивницькі “Дієві ініціативи”: конкурсна комісія розглянула результати реалізації проєктів-переможців

Четвер, 25 січня 2024 16:12

Сьогодні, 25 січня, у Кропивницькій міській раді конкурсна комісія з розгляду пропозицій учасників конкурсу програм, проєктів та заходів інститутів громадського суспільства "Дієві ініціативи" аналізувала реалізацію відібраних у минулому, 2023 році, проєктів. Засідання провів секретар міської ради Олег Колюка.

Нагадаємо, що через воєнний стан фінансування а разом з ним і реалізація відібраних іще у 2021 році проєктів була відтермінована. Як-тільки на урядовому рівні дозволили повернутися до питання фінансування місцевих проєктів та видатків, зокрема це стосується і міської  Програми сприяння розвитку громадянського суспільства “Діалог” на 2023-2025 роки, де власне, й були закладені кошти на впровадження у життя “Дієвих ініціатив”, ці проєкти почали втілювати в життя.

Йдеться, зокрема, про три проєкти:  “Змінимо світ разом” - Кіровоградської обласної громадської організації матерів дітей-інвалідів та інвалідів “Серце матері”, “Збережи пам’ять. Збережи правду” - громадської організації “Серця матерів та ветеранів війни Кропивницького” та“Діалог культур — основа розвитку сучасного суспільства” - громадської організації “Центр розвитку національних культур “Єдина родина” із залученими бюджетами по 50 тисяч гривень.

Цього дня комісія зробила підсумкові висновки з реалізації одного проекту: члени комісії підтримали рішення про повне виконання проєкту “Змінимо світ разом” Кіровоградською обласною громадською організацією матерів дітей-інвалідів та інвалідів "Серце матері". В рамках цього проєкту було проведено п'ять заходів: тренінг “Права осіб з інвалідністю та шляхи реалізації і захисту”; анкетування та моніторинг доступності до інфраструктури міста на платформі Google; фотопроєкт “Право жити без бар’єрів”, виготовлення соціального відеоролика “Доступне місто” та арт-пікнінк для молоді з інтелектуальними порушеннями на території реабілітаційного центру “Hippos”. За планом проєкт мав охопити 60 осіб цільової авдиторії, а фактично до його заходів долучилися 275 осіб.

Громадська організація "Серце матері" максимально відповідально поставилася до реалізації проєкту з посиланнями на міську раду, як основного партнера, відзначили  члени комісії.  

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01