Кропивницькі ДЮКи висупають на захист навколишнього середовища і збереження природних ресурсів Землі

Понеділок, 25 березня 2019 17:20

Берегти рідну природу, цінувати її ресурси та піклуватися про майбутнє планети навчають своїх вихованців педагоги ДЮКів Кропивницького. Цікавими пізнавальними, інформаційно-просвітницькими та навчально-практичними заходами відзначили у дитячо-юнацьких клубах міста Всесвітній День Землі - день єднання всіх народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств, якими наділила природа людство.

Так у дитячо-юнацькому клубі «Скіф» відбулась екологічна акція «Старі батарейки - збери, Землю від забруднень - звільни». Протягом тижня діти приносили використані елементи живлення, які потім передадуть на безпечну переробку. А наймолодші вихованці гуртка «Дошколярик» взяли участь у дидактично-екологічній грі «Посортуй сміття», під час якої діти навчалися і набували навичок в раціональній та правильній утилізації відходів, сортуванні сміття в залежності від матеріалу його  походження.

Педагог-організатор дитячо-юнацького клубу «Ровесник» Тетяна Бойко провела виховну годину «Збережемо гармонію природи». Вихованці зразкового хореографічного ансамблю «Метелиця» довідались про стан екології рідного міста, дізналися про природні проблеми Кропивницького та способи їх вирішення. Девізом заходу стали слова: «Бережімо природу разом!».

А у дитячо-юнацькому клубі «Скіф» відзначили Всесвітній день водних ресурсів. В гості до найменших вихованців завітав пан Краплинка, який приніс фотоальбом «Де краплинка мандрувала». Дітям у ігровій формі розповіли про роль води у житті планети, вони розмальовували морських та річкових мешканців, створили об'ємну листівку "Вода - це життя". Вихованці-гуртківці взяли участь і в конкурсі малюнків на тему водних ресурсів.

Усі новини