Кропивницький на старті опалювального сезону

Вівторок, 23 жовтня 2018 14:14

Теплогенеруючі підприємства технічно готові розпочати опалювальний сезон у Кропивницькому. Про це повідомили директор КП «Теплоенергетик» Олександр Чельник і заступник директора ДП «Кіровоградтепло» Анатолій Таран під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 23 жовтня.

- Минулого тижня ми вже пустили тепло в лікарні швидкої медичної допомоги, відділення Центральної міської лікарні на Фортечних валах, госпіталь ветеранів війни, - відзначив Олександр Чельник. – Сьогодні починаємо розігрівати котли на ТЕЦ. Розраховуємо, що 25-26 жовтня розпочнемо опалювальний сезон. У першу чергу тепло піде в заклади освіти: школи і дитячі садочки.

Олександр Чельник подякував міській владі Кропивницького, яка у скрутний економічний час підставила плече допомоги комунальному підприємству. Завдяки гарантіям, наданим міською радою, КП «Теплоенергетик» уклало необхідний договір реструктуризації боргу за газ, неухильно виконує його і, як результат, має необхідні номінації на постачання блакитного палива у новому опалювальному сезоні.

У той же час, Олександр Чельник чесно попередив, що підвищена ціна на газ, запроваджена з листопада 2018 року вплина на тарифи теплопостачання. І, як тільки будуть підписані угоди про отримання газу за новою вартістю, КП «Теплоенергетик» ініціює процедуру коригування своїх тарифів. Спочатку віддасть розрахунки для затвердження в НКРЕ, а потім захищатиме їх на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Складною була підготовка теплового господарства у селищі Новому. Тут цьогоріч вирішили остаточно відмовитися від експлуатації величезної котельні – теплового гіганта, що мав обслуговувати не тільки всю інфраструктуру селища, а й чугуно-ливарний завод.

- Від експлуатації котельні, яка працювала ледь на 20% своєї потужності, ми щороку мали збитки у розмірі 10 мільйонів гривень, - підкреслив керівник КП «Теплоенергетик». – Цьогоріч переводимо усіх споживачів на обслуговування від сучасної модульної котельні з новітніми котлами. Дещо затримали поставку теплообмінників харківські виробники, але монтаж обладнання буде завершений вже сьогодні, погода нам сприяє.  Сьогодні ж, після прийомки обладнання, розпочнемо холодну прокрутку теплоносія, перевіримо герметичність нових мереж. Тож опалювальний сезон у селищі Новому розпочнеться вчасно.

На 100% відсотків готові до старту нового сезону і тепловики ДП «Кіровоградтепло». Теплові мережі підприємства, внутрішньобудинкові системи вже заповнені водою, проведені гідровипробування, підписані договори на постачання газу, але номінації розраховують отримати до 26 жовтня.

- Орієнтовно 26 жовтня ми і готуємося розпочати опалювальний сезон, - запевнив Анатолій Таран. – Сьогодні середньодобова температура була вже +9,6 С. Відповідно до рішення виконкому, ми маємо подати тепло, якщо три дні поспіль така температура не перевищуватиме +8 С.

Спеціалісти ДП «Теплоенергетик» провели великий обсяг робіт у міжсезонний період: замінили 1,2 кілометрів трубопроводів, ліквідували 80 поривів після гідровипробувань, виконали ремонт теплогенеруючого і електрообладнання, тож заступник директора переконаний, що підприємство не підведе своїх споживачів.

Усі новини