Кропивницький приєднався до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад

Середа, 20 березня 2019 08:00

Кропивницький став рівноправним учасником Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад. Відповідний проект рішення міської ради з ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості» на розгляд сесії внесла депутат Катерина Шамардіна, а депутатський корпус його підтримав.

- По суті, Європейська Хартія – це декларативний документ, але підписавши його міська влада бере зобов’язання забезпечення гендерної рівності, визнає, що в нашому місті не ігноруються навички, знання і досвід жінок, - наголосила Катерина Шамардіна. -  Для того, щоб залучити жінок до усіх сфер життя та надати їм рівний доступ у реалізації своїх прав, міська рада впродовж двох років має розробити План дій, у якому визначить свої власні пріоритети, дії та ресурси для його реалізації. Крім того, зважаючи на практичний досвід громад, які вже приєдналися, дозволить покращити економічні показники міста, виконавши аналіз галузевих програм та сформувавши їх за реальними потребами, враховуючи гендерні показники.

Наразі в Україні до Європейської Хартії приєдналися такі міста, як Вінниця, Житомир, Ужгород, Харків, Одеса. Загалом, засади рівних можливостей у світі поділяють громади 1700 міст із 35 країн.

Усі новини