Лариса Костенко: у школах Кропивницького збережеться поділ класів і функціонування груп продовженого дня

Вівторок, 3 вересня 2019 11:59

У школах Кропивницького збережеться поділ класів на підгрупи при вивченні окремих предметів та функціонування груп подовженого дня. Так прокоментувала начальниця управління освіти міської ради Кропивницького Лариса Костенко інформаційні повідомлення в соціальних мережах від стурбованих цими  питаннями батьків.

- До 05 вересня у кропивницьких закладах освіти ще формується мережа класів, тобто учні перших, п’ятих та десятих класів ще переходять з однієї школи в іншу, із класу в клас, - зауважила Лариса Костенко. - У зв’язку з цим у батьків виникають питання. Хочу їх заспокоїти: зберігайте спокій, довіртеся вчителям та адміністрації, тому, що збережуться і поділ класів на підгрупи, і діяльність груп подовженого дня.

Очільниця управління освіти наголосила, що з року в рік кількість груп продовженого дня у школах Кропивницького змінюється, оскільки змінюється кількість дітей у початковій ланці освіти. Так, минулого року в перших класах було 3050 учнів, цього року — 2800, тобто на 250 дітей менше.

- В нашому місті працюють позашкільні заклади, гуртки, музичні школи. За статистикою обласного управління освіти — 25 тисяч дітей охоплено позашкільною освітою, тому до 15 вересня усі ці питання врегулюються, - запевнила Лариса Костенко. - Якщо у вас є питання, звертайтесь до адміністрації навчальних закладів, і вам обов’язково нададуть обгрунтовану відповідь. Всі діти перебуватимуть у безпечних умовах в закладах освіти.

Також начальниця управління освіти подякувала батькам, вчителям, адміністраціям шкіл та міській владі за створені комфортні умови для учнів навчальних закладів Кропивницького. 

Усі новини