Міністр охорони здоров’я Максим Степанов пообіцяв вирішити питання повернення Кропивницькому медичної субвенції

П'ятниця, 6 листопада 2020 17:29

Сьогодні, 06 листопада, під час селекторної наради, що стосувалась питань боротьби з коронавірусом, Максим Степанов повідомив, що фахівці міністерства охорони здоров’я обов’язково розглянуть питання повернення Кропивницькому 18 мільйонів гривень медичної субвенції. З проханням допомогти місту до міністра звернувся очільник Кропивницького Андрій Райкович.

Міський голова поінформував міністра про те, що міська влада, готуючись до другої хвилі COVID – 19, облаштувала на території ЦМЛ комунальне діагностичне відділення, туди закупили найсучасніший комп’ютерний томограф та УЗД апарат. Створили також відділення легеневої терапії на 30 місць, його залишилось лише наповнити необхідною апаратурою. Також місто взяло на себе всі витрати, пов'язані із коронавірусом: виплату зарплатні і премій медикам, придбання додаткових апаратів штучної вентиляції легень, засобів захисту та навіть будівництво діагностичного центру.

- Ми не сиділи, склавши руки, і підготувались до нової хвилі коронавірусу, - повідомив Андрій Райкович. - Нове відділення, яке фактично виконуватиме функції реанімації, збудоване. Щоб ввести його в експлуатацію нам треба 22 мільйони гривень. Ми зайвого не просимо, допоможіть повернути 18 мільйонів гривень субвенції, яку нам винна держава.

Максим Степанов повідомив, що місту обов’язково допоможуть і пообіцяв вирішити питання повернення Кропивницькому медичної субвенції.

Усі новини