Молодіжне і дитяче лідерство: у Кропивницькому відбувся IV форум учнівської молоді

Четвер, 7 грудня 2023 16:29

Понад пів сотні представників Кропивницького дитячого парламенту зібрав IV форум учнівської молоді “Молодіжне і дитяче лідерство у контексті прийняття рішень на рівні місцевого самоврядування” в обласній науковій бібліотеці імені Чижевського сьогодні, 07 грудня. Привітали ініціативну молодь депутатки Кропивницької міської ради Наталія Чередніченко та Анна Зарічна.

Не випадково форум учнівської молоді відбувся у День місцевого самоврядування, адже саме молодь є ініціатором багатьох змін, що відбуваються у суспільстві. На цьому наголосила Наталія Чередніченко, вітаючи учасників заходу.

- Символічно, що  форум відбувається саме в день Місцевого самоврядування, бо ви і є його учасниками, ініціаторами тих змін, що відбуваються в громаді. Ваша робота вражає і дає розуміння того, яких змін потребує молодь, які ініціативи потрібно втілювати в життя, адже майбутнє — за вами, - відзначила депутатка і побажала учасникам форуму успіхів і натхнення.

Своїми юнацькими мріями з учнівською молоддю поділилася наймолодша депутатка міської ради Анна Зарічна. Вона розповіла про роботу депутатів міської ради, як ідеї і прожекти стають реальними справами і побажала активній молоді успіхів і сил втілювати власні мрії в життя.

Далі учасники форуму продовжили роботу із визначення актуальних проблем учнівської громади та залучення учнівської молоді до пошуку шляхів їх вирішення. Зокрема вони взяли участь у чотирьох панельних дискусіях на теми: інформаційне насильство, громадянське суспільство в Україні: права і свободи людини, законодавство України щодо залучення дітей та неповнолітніх до заходів громадянського суспільства: акцій, страйків, розповсюдження агіток, кроки від дитячого парламенту до активного громадянина.

За результатами форуму учнівської молоді учасники прийняли відповідну резолюцію.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13