На сторожі культурної спадщини: за незаконну рекламу на історичній будівлі Кропивницького доведеться сплатити штраф

Середа, 24 березня 2021 15:55

У Кропивницькому на будинку по вулиці Шевченка, 25 почали встановлювати  рекламні конструкції. Оскільки ця будівля є  пам’яткою  культурної спадщини, занесеною до переліку пам’яток містобудування, архітектури місцевого значення, встановлювати на ній такі конструкції, без відповідного дозволу,  категорично заборонено.

Про це сьогодні, 24 березня, повідомив головний спеціаліст відділу з охоpони культуpної спадщини упpавління містобудування та аpхітектуpи міської pади Володимиp Поповічев.

- Спеціалісти нашого відділу обурені таким безвідповідальним ставленням до культурної спадщини міста. На цій рекламі ми наклеїли листи, де повідомили про порушення у сфері пам’яток культурної спадщини, - відзначив Володимир Поповічев. - Ми шукаємо власника будівлі, щоб поспілкуватись, вивчити дозвільні документи. У разі, якщо таких документів не буде, накладемо штрафні санкції.

Якщо власник не укладе з міською радою охоронний договір, то його покарають гривнею. Штраф - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Усі новини