Начальник ГУЖКГ прозвітував про стан виконання доручень міського голови

Понеділок, 23 липня 2018 13:49

Сьогодні, 23 липня, на апаратній нараді начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко поінформував про хід та стан виконання доручень міського голови в частині повноважень ГУЖКГ.
За інформацією Віктора Кухаренка, протягом другого кварталу 2018 року ГУЖКГ на апаратних нарадах надано 48 доручень міського голови, з них 21 доручення виконано та 27 перебуває на контролі.
Основні питання, які піднімалися міським головою та виконано ГУЖКГ та підпорядкованими комунальними підприємствами:
- роботи з прибирання територій вулиць, парків, скверів до Великодніх свят;
- роботи з наведення порядку на кладовищах міста Кропивницького до поминальних днів;
- для робіт з благоустрою меморіального комплексу “Фортечні вали” та кладовищ міста було залучено осіб, які мають статус безробітних, в рамках організації громадських робіт;
- роботи з весняного прибирання міста, проведення весняного місячника з благоустрою (з 02 по 30 квітня 2018 року);
- заходи щодо налагодження своєчасного вивезення сміття та прибирання на контейнерних майданчиках;
- виконання робіт з покосу трави по вулицях міста, у скверах, парках, на прибудинкових територіях, тощо;
- роботи з благоустрою парків і скверів, газонних частин вулиць, зелених зон, територій загального користування;
- забезпечено висадження зелених насаджень на території міста;
- проведено нараду з керівниками підрядних підприємств, проектних організацій та спеціалістами з технічного нагляду за проведенням капітального ремонту щодо аналізу роботи з капітального, поточного ремонту дорожнього, тротуарного покриття, внутрішньо квартальних проїздів та прибудинкових територій, покрівель багатоквартирних житлових будинків;
- підготовлено та направлено лист до Віце-прем’єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г.Зубку від 06.06.18 № 2587/23.0522 про невідкладні заходи для сталого проходження опалювального сезону з проханням внесення змін до нормативно-правових актів та проведення фінансування заборгованості з різниці в тарифах;
- підготовлено та направлено лист від 13.06.18 № 2764/23-05-15 голові Кіровоградської обласної ради О. Чорноіваненку щодо внесення змін до рішення Кіровоградської обласної ради від 18.11.16 № 172 “Про передачу цілісного (єдиного) майнового комплексу централізованого водопостачання та водовідведення смт Нового м. Кропивницький на баланс ОКВП “Дніпро-Кіровоград”.
За словами Віктора Кухаренка, доручення, що перебувають на контролі в ГУЖКГ, потребують виконання постійного чи протягом довготривалого часу, залучення чи сприяння інших організацій, підприємств, додаткового фінансування тощо. Як от:
- ремонту шляхопроводу по пров. Об’їзному — проходження державної експертизи та проведення тендерної процедури;
- щодо виділення земельної ділянки для розміщення міні-заводу з виготовлення асфальтобетону — ГУЖКГ направлено лист від 17.05.18 № 1297/03-01-06 до управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Міської ради міста Кропивницького стосовно визначення земельної ділянки для розміщення міні-заводу з виготовлення асфальтобетону, інформація очікується;
- щодо облаштування зупинки громадського транспорту по вул. Київській — у разі виділення додаткових коштів при коригуванні міського бюджету;
щодо виконання робіт з фарбування зупинок громадського транспорту — КП “Універсал — 2005” розпочато роботи з фарбування та поточного ремонту й триватимуть до осені;
- щодо освоєння коштів на об’єктах, які фінансуються за рахунок коштів бюджету розвитку — здійснюється капітальний ремонт доріг по вул. Короленка, Семена Тютюшкіна. Після завершення коригування документації з урахуванням виконаних робіт, буде продовжено капітальний ремонт доріг по вул. Квіткові та вул. Авіаційній. Укладено угоди на капітальний ремонт доріг по вул. Кропивницького (від вул. Полтавської до вул. Шевченка) та по вул. Братиславській (від вул. Авіаційної до р. Інгул). Капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення виконано на 18 об’єктах, проводяться роботи на 3 об’єктах, виконано та в стадії виготовлення проектно-кошторисна документація на 25 об’єктів. Виконано капітальний ремонт 2 світлофорних об’єктів: на розі вул. Комарова та Яновського, на площі Соборній. Проводиться капітальний ремонт тротуарів по вул. Бобринецький шлях та вул. Андрія Матвієнка.
Капітальний ремонт покрівель у повному обсязі виконано на 5 житлових будинках, проводяться роботи на 4 об’єктах, укладено договори на будівельно монтажні роботи на 4 об’єктах, виготовляється проектно-кошторисна документація на 16 об’єктів, отримано експертний звіт на 8 об’єктів.
Виконано капітальний ремонт внутрішньодворових доріг 3 житлових будинків, проводяться роботи на 3 об’єктах, проводяться тендерні процедури по 2 об’єктах, виготовляється проектно-кошторисна документація на 10 об’єктів, отримано експертний звіт на 21 об’єкт.
Виконано поточний ремонт внутрішньодворових доріг 5-ти житлових будинків. Укладено договір на будівельно-монтажні роботи на 1 об’єкт.
Виконано у повному обсязі капітальний ремонт 30 ліфтів у багатоквартирних житлових будинках. На даний час виконується капітальний ремонт 6 ліфтів.
У 2018 році продовжуються роботи на об’єктах, які є перехідними з 2017 року, та які фінансуються за рахунок коштів бюджету розвитку:
- вул. Преображенська (від вул. Арсенія Тарковського до площі Богдана Хмельницького);
- вул. Велика Пермська.
У 2018 році передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій у сумі 3,6 млн.грн.
Виконано робіт по капітальному ремонту 7 внутрішньодворових доріг:
- внутрішньоквартальний проїзд від вул. Кропивницького до вул. Васнєцова;
- вул. Василя Нікітіна, 23-а, 23-б;
- вул. Героїв України, 26;
- вул. Кременчуцька, 13;
- вул. Сергія Сєнчева, 40;
- вул. Юрія Коваленка, 23, корпус 1,2;
- просп. Університетський, 23, корп. 1,2;
здійснюється інформаційно-роз’яснювальна робота щодо процедури та переваги створення у багатоквартирних будинках ОСББ;
працівники комунального підприємства “Благоустрій” Міської ради міста Кропивницького щотижня виконують роботи з прибирання в’їздів до міста Кропивницького по вулицях: Бобринецький шлях, Генерала Родимцева, Олександрійське шосе, Холодноярській, Мурманській, Героїв України.

Усі новини