Навічно в строю: кропивничани віддали останню шану землякам-Героям

П'ятниця, 26 січня 2024 16:55

Невимовний біль не полишає, адже щодня сини і доньки України віддають життя за її незалежність у боях із лютим ворогом. Сьогодні, 26 січня, Кропивницький знову прощався із земляками-Героями: старшим сержантом Філіпом Старюком, молодшим сержантом Олексієм Волошком, солдатом Богданом Равою.

Філіп Старюк народився 26 березня 1985 року в Херсоні. Навчався у місцевій школі №30. Закінчив Херсонський юридичний інститут, проходив службу в органах внутрішніх справ, працював в екологічній інспекції Чорного моря.

Від початку ведення неоголошеної війни росії проти України долучився до захисту рідної країни, служив в лавах 79 окремої десантно-штурмової бригади. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції.

Із 2016 по 2020 рік служив у Військовій прокуратурі, з 2021 року – у Державному бюро розслідувань.

З першого дня повномасштабного вторгнення росії на територію України, ні хвилини не вагаючись, долучився до захисту України у складі 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

Служив на посадах оператора та старшого оператора груп спеціального призначення загону спеціальних операцій. Виконував бойові завдання в Запорізькій, Луганській та Донецькій областях. Відзначений відомчими нагородами.

Старший сержант Філіп Старюк загинув 21 січня 2024 року поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України, відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації.

Він назавжди залишиться у пам’яті своїх рідних, земляків, друзів справжнім воїном, відкритою, цілеспрямованою, доброю і щирою людиною, надійним другом і бойовим побратимом. Без рідної людини залишились мама, дружина та син.

Олексій Волошко народився 11 жовтня 1993 року в Ставропольському краї. Згодом родина переїхала в Україну. Закінчив професійно-технічне училищі №8.

У листопаді 2016 року вступив на військову службу за контрактом до лав 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

Служив на посадах розвідника розвідувальної групи, оператора та старшого оператора групи спеціального призначення. Брав участь в антитерористичній операції та Операції об’єднаних Сил. Нагороджений почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі».

З початком повномасштабної агресії росії проти нашої держави брав активну участь в обороні Києва та виконував бойові завдання на найгарячіших напрямках фронту.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі указом Президента України від 17 листопада 2022 року нагороджений орденом «За мужність ІІІ ступеня». Має відзнаку Президента України «За оборону України» та відомчі нагороди.

Старший оператор групи спеціального призначення загону спеціальних операцій, молодший сержант Олексій Волошко загинув 21 січня 2024 року поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області під час виконання бойового завдання із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України.

Олексій Волошко був відданим, чесним та надійним чоловіком і сином, справжнім патріотом, вірним другом та побратимом. У загиблого воїна залишились мама, дружина та двоє доньок.

Богдан Рава народився 06 квітня 1998 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №8. Закінчив  професійно технічне училище №2  та здобув спеціальність «автомеханіка».

Пройшов військову строкову службу, працював на підприємствах міста на різних посадах. У червні 2022 року за мобілізацією приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист батьківщини. Служив на посаді навідника 4-ої аеромобільної роти аеромобільного батальйону.

Солдат Богдан Рава загинув 19 січня 2024 року поблизу населеного пункту Стельмахівка Сватівського району Луганської області.

Він був доброзичливою, щирою, комунікабельною людиною. Рідні, друзі, побратими, знайомі запам'ятають його веселим, життєлюбним, із світлою посмішкою на обличчі.

Без люблячого сина, брата, онука залишились мама, двоє братів, сестра та бабуся захисника.

Панахиду відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Світла пам'ять усім полеглим Захисникам і Захисницям!

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях!

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01