Право на житло мешканців гуртожитку по проспекту Університетському може реалізувати Верховна Рада України

П'ятниця, 16 серпня 2019 11:31

Мешканці гуртожитку по проспекту Університетському у Кропивницькому вже багато років відстоюють своє право на приватизацію житла. У четвер, 15 серпня, заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін провів чергову зустріч з жителями цього помешкання. У розмові взяли участь також керівники виконавчих органів міської ради.

Учасники зустрічі обговорили сьогоднішній стан справ у гуртожитку, мешканцям якого міська влада почала активно допомагати ще із 2015 року. Нагадаємо,  що  після вибуття гуртожитку  із державної власності, з метою захисту інтересів людей, міською радою було скасоване рішення щодо оформлення права власності на житловий будинок за ПП «Вагран» та рішення щодо встановлення тарифів на обслуговування житла.

Міська рада постійно надає мешканцям гуртожитку правову допомогу – юридичне управління міської ради допомагало людям підготувати звернення до суду з позовом про скасування свідоцтва права власності за ПП «Вагран», в результаті чого рішенням апеляційного суду Кіровоградської області таке свідоцтво скасоване. Проте вже у 2019 році Верховний суд України рішення скасував.

У свою чергу, юристи міської ради допогли людям підготувати проект позовної заяви щодо визнання права власності за набувальною давністю на квартири мешканців гуртожитку. Окрім того, заступник міського голови Олександр Мосін особисто провів з мешканцями гуртожитку десятки зустрічей, під час яких їм надавались консультації, готувались листи до прокуратури, правоохоронних органів щодо захисту прав мешканців гуртожитку по проспекту Університетському 21.

І тепер міська рада продовжує допомагати людям. Зокрема, прийнято рішення про перелік гуртожитків державної та приватної форм власності, які потрапляють під дію Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», в тому числі і по проспекту Університетському 21. відповідну інформацію направлено в Кіровоградську ОДА.  А за кошти місцевого бюджету проведено експертну оцінку вартості частки гуртожитку, яка належить ПП «Вагран».

Подальше питання реалізації мешканцями свого права на приватизацію кімнат залежить не від міської ради, а від того, чи включить Верховна Рада України цей гуртожиток до Загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальних громад.

Усі новини