«Пункти незламності» у Кропивницькому призупиняють діяльність

Вівторок, 28 березня 2023 17:38

«Пункти незламності» у Кропивницькому призупинили діяльність – іх  перевели у «сплячий режим». Відповідне рішення прийняв Кропивницький міський штаб із питань координації діяльності стаціонарних пунктів обігріву «Пункти незламності» та надання допомоги населенню міської територіальної громади, засідання якого відбулося під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки сьогодні, 28 березня.

Підставою для призупинення функціонування «Пунктів незламності» стало рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося напередодні.

За рішенням міського штабу, до закінчення воєнного часу в робочий час залишаються діючими «Пункти незламності», що функціонують у приміщеннях Кропивницької міської ради, Подільської та Фортечної у місті Кропивницькому рад, із можливістю отримувати послуги щодо доступу до мережі інтернет та підзарядки мобільних пристроїв.

Міський штаб вирішив залишки продовольчих товарів, отримані з міського матеріального резерву для облаштування пунктів обігріву, термін придатності яких завершується у найближчі кілька місяців, передати для подальшого задоволення потреб вимушених переселенців організаціям, які опікуються ВПО, дітьми з інвалідністю, іншими категоріями малозабезпечених та малозахищених громадян, зокрема таким, як ГО «Територія успіху» та КП «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю Фортечної районної у місті Кропивницькому ради», а також іншим волонтерським і гуманітарним організаціям, що діють на території міста. Так само передадуть комунальному підприємству «Електротранс» залишки невикористаного пального. Необхідну кількість пального, продуктів і води залишать тільки на тих пунктах, які продовжуватимуть роботу. Інші матеріально-товарні цінності перебуватимуть на зберіганні.

- У Кропивницькому за увесь період роботи «Пункти незламності» відвідали майже 1300 людей. Дякуємо нашим славним ЗСУ і Богу, що нам не довелося використовувати їх на повну потужність. Але згадуючи, з чого ми починали і як організовували їхню роботу, скільки критики почули на свою адресу, варто відзначити колосальні зусилля, оперативність і згуртованість усіх, хто брав участь у підготовці «Пунктів незламності». Особлива подяка освітянам, які одразу підставили своє плече, облаштовували і чергували у пунктах обігріву на волонтерських засадах, - відзначив Олег Колюка. - Свою місію — рятувальну, суспільну, підтримку віри у нашу Перемогу - «Пункти незламності» виконали. Люди розуміли, що вони вистоять у надзвичайній ситуації, яка могла би бути, їм було, де зігрітися, зарядити гаджети, випити гарячого чаю, дізнатися оперативні новини.

Пункти незламності» тільки призупиняють свою діяльність. У разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із припиненням чи порушенням роботи системи централізованого водопостачання, водовідведення, електро-, газо-, теплопостачання та усіх видів електронних комунікаційних послуг в умовах воєнного стану, не пізніше ніж за дві години з моменту прийняття рішення комісією ТЕБ НС,  усі пункти розгорнуть знову і забезпечать їх функціонування у цілодобовому режимі.

Усі новини