Розблокована міська рада у Кропивницькому першочергово вирішила питання фінсування міських ПТУ

П'ятниця, 7 квітня 2017 15:27

Міська рада Кропивницького звернулася до своїх колег із обласної ради зі зверненням, у якому запропонувала шляхи фінансування шести професійно-технічних училищ, розташованих на території обласного центру.

Відповідний депутатський запит вніс депутат Олег Краснокутський. Для остаточного вирішення проблеми і зняття соціальної напруги в педагогічних та студентських колективах ПТУ, а також, щоб вчасно виплачувати заробітні плати і стипендії та безперебійно забезпечувати харчування студентів, необхідно передбачити цільову субвенцію з обласного бюджету, переконаний депутат. У зверненні йдеться про виділення на утримання системи проф-техосвіти у Кропивницькому суми у розмірі 33,6 мільйонів гривень.

Депутати у сесійній залі одноголосно підтримали звернення, а для забезпечення поточного фінсування ПТУ, міська рада віднайшла власні резерви і внесла зміни до міського бюджету на 2017 рік. Відповідно до прийнятого рішення, для виплати заробітної плати працівникам ПТНЗ та стипендій дітям-сиротам, які навчаються у цих закладах з міської скарбниці буде спрямовано 2 мільйони гривень.

А розпорядження щодо виділення 810 тисяч гривень, які підуть на погашення заборгованості з виплати стипендій учням ПТУ за перший квартал 2017 року, міський голова підписав безпосередньо у сесійній залі.

Крім того, зміни до міського бюджету, прийняті на сьогоднішньому засіданні, передбачають залучення близько 12 мільйонів гривень субвенцій з державного бюджету, у тому числі на надання пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг – 7,4 мільйона гривень, на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами – 1,5 мільйона гривень для оплати праці педагогічним працівникам, які проводять додаткові корекційно-розвиткові занаяття та придбання обладнання, на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань – 3,1 мільйона гривень.

Додатково, за інформацією начальника фінансвого управління міської ради Любові Бочкової, міська рада направила власний фінансовий ресурс у сумі 83,7 мільйонів гривень на придбання 20 автобусів великої місткості (70 мільйонів гривень), на виконання заходів програми протидії тероризму (3,7 мільйонів гривень), на завершення капітального ремонту інсультного центру та придбаннямедобладнання для закладів охорони здоров’я (4,3 мільйона гривень), на капітальний ремонт покрівель житлового фонду, благоустрій скверу Героїв Чорнобиля та міських кладовищ (3,5 мільйона гривень), на капітальний ремонт загальноосвітніх навчальних закладів (2,3 мільйона гривень).

Відповідні зміни були внесені і у галузеві програми соціально-економічного розвитку міста.

Усі новини