Секретар міської ради Андрій Табалов обговорив з представниками ГМ «Опора» питання доступності виборчих дільниць у Кропивницькому

П'ятниця, 14 червня 2019 17:22

Сьогодні, 14 червня, секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов провів робочу зустріч з омбудсменом із захисту виборчих прав обласної Громадянської мережі ОПОРА  Євгеном Гурницьким та регіональним представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області Олегом Кошовим.

Мета зустрічі - обговорити ситуацію щодо доступності виборчих дільниць у Кропивницькому для маломобільних груп населення на позачергових виборах до Верховної Ради України.

Проводячи моніторинг місць для голосування на виборах Президента України 2019 року по області, представники громадської організації виявили факти порушення виборчих прав людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення, які не мали рівного доступу до виборчих дільниць через їх розташування на верхніх поверхах будівель та  зафіксували випадки відсутності пандусів при вході до приміщень.

Відповідно до виборчого законодавства України, відповідальними за надання та облаштування приміщень для голосування є органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Саме тому представники Громадянської мережі ОПОРА звернулись до секретаря міської ради, як до голови робочої групи з підготовки до позачергових виборів народних депутатів України з пропозицією розглянути можливість перенесення виборчих дільниць з верхніх поверхів на нижні.

- Наступного тижня ми можемо разом провести обстеження виборчих дільниць, які за попередньою інформацією розташовані вище першого поверху. По місту нараховується десяток таких дільниць, ми разом їх оглянемо, запросимо керівництво закладів, де вони розташовані, і розглянемо можливість їх перенесення з верхніх поверхів на нижні, - запропонував Андрій Табалов.

Секретар міської ради також зауважив, що у період підготовки до виборів доступність маломобільних верств населення до виборчих дільниць, серед інших питань технічної готовності приміщень для голосування, постійно контролюється спеціально призначеними  відповідальними особами - працівниками міської ради Кропивницького.

Усі новини