Слово міського голови: вимоги депутатів від опозиції будуть включені до порядку денного дев’ятої сесії міської ради

Субота, 29 квітня 2017 18:49

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович висловив щиру вдячність всім мешканцям міста, хто відгукнувся на запрошення взяти участь у громадському обговоренні звернення групи депутатів міської ради і ситуації, що склалася у міській раді через бойкот сесійних засідань представниками кількох фракцій.

- Я був, є і залишаюсь прихильником єдиної думки: якщо депутати, всі ми обрані народом, прийшли працювати заради людей на благо міста, то ми зобов’язані працювати, - наголосив по завершенню громадських обговорень Андрій Райкович. - Виникли протиріччя, є власне бачення вирішення проблем у міському господарстві, я завжди готовий до діалогу. Але професійного і конструктивного. Я прийшов у міську раду не з політичного середовища. А з конкретного, прозорого, легального сектору економіки. Якщо я зумів ефективно організувати роботу одного з найбільших і найпотужніших харчових промислових підприємств України, і ніколи не обманював 2-тисячний колектив, то я не дозволю собі ані зрадити, ані обманути 200-тисячне місто. В легальному бізнесі маніпулювати, дурити, підставляти партнерів – моветон. Так само і в місцевому самоврядуванні, у міській владі – спекулювати на проблемах людей, підігрівати ситуацію, даючи порожні обіцянки, або заганяти місто в глухий кут – я так не звик! Я більше скажу – це не по совісті!

Ті, хто вважають, що в міській раді чиниться щось протизаконне – будь ласка – факти, є суди зрештою. Але я переконаний, що всі проблеми і протиріччя можна вирішити через діалог, через компроміс. Без ультиматумів і бойкотів сесій і депутатських комісій. Депутати, які поставили 8 вимог, знають, що більшість із них необхідно вирішувати на сесії. Значить, елементарно їм необхідно прийти на депутатську роботу і працювати в сесійній залі. Але навіть у тексті звернення 13 депутатів вже міститься шантаж: не зробите одне, будемо робити інше. Так відповідальні люди не поводяться.

Разом із тим сьогодні я пропоную, щоб ми знайшли варіанти діалогу, щоб почули і зрозуміли всі «за і проти». Щоб це була ділова розмова, а не гра на публіку. Я звик будувати, створювати, а не рушити. Позитивний результат для міста, для громади - це мій стиль роботи. І вас до цього закликаю. Я вкотре наголошую про готовність до конструктивної роботи, до предметного діалогу. Тому для врегулювання поточної ситуації, аби розблокувати роботу ради я пропоную депутатам оформити свої вимоги відповідними проектами рішень міської ради. Як міський голова, при формуванні порядку денного я зобов’язуюсь включити до нього запропоновані депутатами проекти рішень відповідно до регламенту міської ради. І сподіваюсь, що депутати прийдуть в сесійну залу розглянути не лише свої вимоги, а повноцінно братимуть участь у сесійних засіданнях, як того вимагає Закон і громада нашого міста.

Я вдячний всім за терпіння, за відверту розмову, за бажання працювати разом задля загального блага. З наступаючими усіх травневими святами. Миру і добра!

Усі новини