Співпраця бізнесу і влади на користь міста: понад 4,3 мільйона кВт/год електроенергії виробила установка дегазації сміттєзвалища у Кропивницькому

Вівторок, 30 січня 2024 12:22

Понад 4, 32  мільйона кВт/год електроенергії передала у загальну мережу  установка з дегазації міського сміттєзвалища у Кропивницькому за 2023 рік.

Про це повідомила начальниця комерційного відділу ТОВ «Екостайл» Вікторія Поліщук під час апаратної наради сьогодні, 30 січня.

- На вироблення цієї кількості  електрики використали  понад 2, 7 мільйона  кубічних метрів небезпечного звалищного газу  - метану. Надходячи в загальну мережу, вироблена електроенергія використовується для потреб населення міста, - відзначила Вікторія Поліщук. - Так, виробленої на сміттєзвалищі у 2023 році електроенергії вистачить, щоб забезпечити на місяць електрикою 21 600 квартир. Це за умови, що в середньому мешканці однієї квартири за місяць використовують 200 кВТ/год електроенергії.

Важливо відзначити, що дегазація сміттєзвалища – це не лише спосіб використання відходів для виробництва «зеленої» енергії, а й важливий крок у зменшенні негативного впливу на навколишнє середовище. Адже лише у 2023 році завдяки злагодженій співпраці компаній «Екостайл» і «ЛНК» відбулося зменшення кількості викидів вуглекислого газу (СО2) в еквіваленті 18, 912 тисяч  тон. Таку кількість СО2 викидають в атмосферу за рік майже 11 тисяч автомобілів на бензині.  При середньому пробігу у 10 000 кілометрів на рік один такий автомобіль викидає в атмосферу 1 740 кілограмів СО2.

Нагадаємо, у 2019 році в результаті співпраці керівництва Кропивницької міської ради, ТОВ «Екостайл» та ТОВ «ЛНК» у Кропивницькому на міському сміттєзвалищі була встановлена система дегазації, яка дозволяє небезпечний біогаз метан перетворювати в електроенергію.

У 2022 році завдяки правильній технології захоронення твердих побутових відходів, яку використовує «Екостайл» на міському сміттєзвалищі, установка з дегазації передала у загальну мережу 3 812 685 кВТ/год електроенергії.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01