«Степограй» і «Сріблясті голоси»: українська музика полонить серця кропивничан

П'ятниця, 27 грудня 2019 09:23

Вечір української музики відбувся у Кропивницькій музичній школі №2 ім.Ю.С.Мейтуса у вівторок, 24 грудня..

Цього разу шанувальників музичного мистецтва порадували своєю творчістю два новостворених колективи: муніципальний молодіжний жіночий хор «Сріблясті голоси» під керівництвом Наталії Корсунової-Трибіненко та ансамбль народної музики «Степограй» під орудою Богдана Максименка. які показали результат своєї піврічної роботи.

Репертуар колективів, представлений глядачам, продемонстрував результати їхньої піврічної роботи. Мелодії були надзвичайно різноманітні - це і духовні твори української православної та католицької церков, і українські колядки та щедрівки, і українські народні пісні та твори українських композиторів.

Хор «Сріблясті голоси» за короткий час свого існування вже встиг представити своє мистецтво у Благовіщенському храмі на фестивалі «Молюсь за тебе, Україно», на святкуванні 265-ї річниці міста та відкритті головної Новорічної ялинки міста та області.

Ансамбль народної музики «Степограй» - це переважно українські народні пісні та твори українських композиторів: Миколи Стецюка, Анатолія Кос-Анатольського, Анатолія Гайденка, Євгена Філіпова та інших. Бездоганно збалансований ансамбль, майстерність кожного артиста, віртуози-солісти –Анастасія та Олександр Безаї, Юлія Підлубна, і звісно унікальні народні інструменти, створили неповторний тембровий колорит.

Усі новини