Толока вдячності: у Кропивницькому містяни і переселенці навели лад на Ковалівському пляжі

Середа, 25 травня 2022 17:03

На толоку вдячності вийшли вимушені переселенці, які через бойові дії залишили рідні міста й оселилися у Кропивницькому. На знак подяки за прихисток вони прибрали одне з улюблених місць відпочинку кропивничан - Ковалівський пляж сьогодні, 25 травня.

Ініціаторами акції стали переселенці-волонтери гуманітарного центру ГО «Територія успіху». Таким чином вони подякували кропивничанам за турботу і підтримку.

- Я приїхав до Кропивницького у перші дні війни з міста Рубіжне Луганської області. Тут живу уже кілька місяців, буваю у місцях відпочинку й інших місцевих локаціях. Бачу, що після зими ще не скрізь встигли поприбирати. Переселенці сьогодні є такими ж жителями Кропивницького, як і люди, які живуть тут два-три десятиліття, тому вони повинні інтегруватися в економіку та громадське життя цього міста. Тож виникла ідея, щоб переселенці об’єдналися з місцевими жителями і разом прибрали це улюблене місце відпочинку багатьох кропивничан. Кропивницький став для нас другим домом, ми вражені тим, як гостинно і тепло нас зустріли містяни. Скільки підтримки і реальної допомоги ми від них отримали! Нам дуже хочеться якось подякувати їм, тож ми вирішили влаштувати таку акцію, – розповів ініціатор акції Богдан Пономарьов, який  переїхав у Кропивницький з Рубіжного Луганської області.

Активісти прибрали сміття на Ковалівському пляжі, облаштували і пофарбували спортивний і дитячий майданчик, відремонтували лавочки.

- Уже незабаром розпочнеться літній сезон і сюди приходитимуть відпочивати як місцеві жителі, так і люди, які приїхали у Кропивницький з міст, де нині йде війна. Їм приємно буде проводити час у такому гарному куточку, а нам — що зробили добру справу, - зазначив Богдан Пономарьов.

Загалом в акції взяли участь понад три десятки переселенців разом із кропивничанами. А смачним завершенням спільної справи стало смакування козацьким кулішем і кизиловим компотом, які приготували кропивницькі волонтерки Олена Бойко і Зоя Лебідь.

Усі новини