У Кропивницькій міській раді розпочалась підготовка до чергової сесії: постійна депутатська комісія опрацьовувала земельні питання

Четвер, 11 січня 2024 18:24

Сьогодні, 11 січня,  під головуванням депутатки Валентини Яремчук  відбулося засідання  постійної комісії Кропивницької міської ради з питань екології, земельних відносин та комунальної власності.

До роботи комісії приєднався депутат Олександр Цертій, адже його  усний запит  щодо розроблення механізму розгляду питань про поновлення оренди земельних ділянок комунальної форми власності став першим питанням порядку денного. Роз'яснення надав директор департаменту містобудування та земельних ресурсів -головний архітектор міста Роман Лунгол.

Інша тема, що потребувала додаткової інформації стосувалася виконавської дисципліни по розгляду звернень громадян із земельних питань. З цього приводу членів комісії консультувала керуюча справами виконавчого комітету міської ради Світлана Балакірєва.

- Ми працюємо над тим, щоб відповіді заявникам були не формальні, за потреби виконавчі органи і доопрацьовуть їх. У той же час, необхідно відзначити, що процедура погодження проходить сьогодні набагато швидше завдяки впровадженій системі електронного документообігу, - наголосила посадовиця.

Але є земельні заяви, які не можуть бути задоволені через дію воєнного стану, тож члени депутатської комісії доручили сформувати чітку статистику за такими зверненнями.

Загалом на розгляд членів комісії було винесено понад два десятки питань щодо регулювання земельних відносин - це питання оренди та суборенди, продажу земельних ділянок, інвентаризації тощо.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28