У Кропивницькому буде створений Центр надання допомоги жертвам домашнього насильства

Понеділок, 14 вересня 2020 15:02

Сьогодні, 14 вересня, у міській раді Кропивницького відбулося засідання робочої групи з вивчення питання щодо створення Центру надання допомоги жертвам домашнього насильства.

У складі робочої групи – депутатки міської ради, представники виконавчих органів та керівниці громадських організацій нашого міста.

Тільки у І півріччі 2020 року від громадян міста надійшло 402 звернення щодо насильства в сім’ї поліцією винесено 88 термінових заборонних приписів, - відзначив директор Кропивницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олег Краснокутський

Думка учасників робочої групи була одностайною: Центр, в якому надаватимуть допомогу жінкам і чоловікам, що постраждали від насильства, дітям і підліткам, які стали свідками скоєння насильства, та іншим членам сім'ї, які потребують допомоги, потрібен нашому місту.

- Більш того, нам необхідно не тільки надавати захист постраждалим від домашнього насильства, а й працювати з кривдниками, застосовуючи корекційні програми,- наголосив Олег Краснокутський.

Члени робочої групи обговорили Положення про Центр надання допомоги жертвам домашнього насильства та погодили порядок винесення на розгляд сесії проекту рішення про його створення.

Усі новини