У Кропивницькому грубе порушення квартировинаймачем правил експлуатації газових приладів призвело до вибуху

Субота, 10 лютого 2018 15:20

Вибух побутового газу у квартирі будинку по вулиці Миру, 9 став причиною оперативного скликання засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Сергій Коваленко, вибух повітрогазової суміші стався близько 04.30 ранку сьогодні, 10 лютого. Квартировинаймач грубо порушив правила експлуатації газових приладів: залишив без догляду каструлю з водою для приготування вареників, а сам заснув. Вода закипіла і залила полум’я пальника. Після пробудження квартиранта, запаленого сірника було досить, щоб прогримів вибух. На щастя обійшлося без пожежі.

Внаслідок підриву газу сталося руйнування міжкімнатних конструкцій, пошкоджено перестінки, вікна, двері, частково стеля у двох квартирах чотириквартирного будинку.

Аварійні служби спрацювали оперативно: постраждалий доправлений до опікового відділення обласної лікарні з діагностованим термічним опіком ІІ-ІІІ ступенів 17% голови, шиї, верхніх та нижніх кінцівок. Стан постраждалого визначений середньої тяжкості.

Рятувальники евакуювали також вісім мешканців інших квартир, у тому числі одну дитину.

Начальник ЖЕО №1, на балансі якого перебуває будинок, Світлана Ковальва офіційно звернулася до начальника Кропивницького відділу поліції із заявою про встановлення причини виникнення вибуху та винуватця події

Олександр Мосін доручив управлінню з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення розпочати організацію процедури проведення спеціальної будівельно-технічної експертизи, яка дасть відповідь на питання про стан будинку і дозволить спланувати подальші дії.

Будинок від’єднаний від газопостачання, а енергетики знайшли можливість забезпечити електроживленням три суміжних квартири з помешканням, де відбувся вибух.

Усі новини