У Кропивницькому презентували «Поему про місто»

Вівторок, 12 вересня 2017 12:43

До Дня міста Кропивницький отримав чудовий подарунок. Фотоальбом «Поема про місто» презентували громадськості 11 вересня у дворику будинку міської ради.

128 світлин із життя обласного центру у 2016 році від 20 фотомитців, як професійних фотографів, так і аматорів, стали своєрідним зізнанням в любові рідному місту.

Створенню фотоальбому передувала велика підготовча робота, відзначила автор ідеї. Радник міського голови Євгенія Шустер.

- Із тисяч фотографій ми повинні були відібрати близько ста, знайти кожній своє місце у книзі, щоб кожна світлина засвідчила  красу рідного міста, - поділилася Євгенія Шустер, відкриваючи презентацію.

Ідею складання фотолітопису життя міста майстерно реалізував справжній лідер  у царині поліграфії – ТОВ «Імекс – ЛТД».

- Це наш подарунок рідному місту, - підкреслила директор видавництва Тамара Самиляк. – Часто мешканці міста у щоденній метушні і клопотах не помічають красу, яка їх оточує. Хочемо, щоб всі звернули увагу, яке воно прекрасне.

У презентації, що проходила у теплій, родинній атмосфері, взяли участь міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, Народний депутат України Костянтин Яриніч.

- Майже за  два роки, що я у міській раді, де тільки не доводилось бувати і які об'єкти відкривати. Але ніколи не думав, що можна і ось тут, у нашому дворі, у такому гарному товаристві провести вечір після робочого дня, у супроводі живої музики, тримаючи в руках іще свіжий від друкарської фарби альбом про наше рідне місто, - сказав у своєму слові Андрій Райкович. -  Якщо місто може не лише відновлювати лікарні, школи, купувати новий транспорт, ремонтувати двори і дороги, а й друкувати такі шляхетні альбоми, знаходити кошти в бюджеті на книги, то це явно добрий знак і в такого міста, як Кропивницький, є надійне майбутнє. До Дня міста ми підготували низку вагомих подарунків. Безумовно, іще багато необхідно зробити, щоб наш спільний дім щодня був комфортним, затишним, дуже привабливим, як його побачили автори фото. Але мене особисто вразили фото дітлахів, обличчя, посмішки...Є такі моменти, що не віриш, що це наше з вами місто. Я щиро вітаю весь авторський колектив. Я вдячний видавництву “Імекс”. У Кропивницькому є друкарня, яка видає сучасні, вишукані, стильні книги і альбоми. Це класно! Такий альбом справді щира поема, зізнання в любові рідному місту. Гарний подарунок до Дня міста, з яким я всіх вас вітаю!

Проект може стати щорічним. Таку пропозицію висловив секретар міської ради Андрій Табалов.

- Чудова ініціатива, прекрасне виконання, - звернув увагу учасників презентації Андрій Табалов. – Переконаний, що депутатський корпус міської ради підтримає такий проект і фотоальбом буде видаватися щороку. І тоді ми зможемо порівнювати і бачити, як розвивається наше місто.

У свою чергу, Костянтин Яриніч пообіцяв презентувати видання і у Верховні Раді України і, по можливості, допомогти у фінансуванні подібних проектів книговидання у Кропивницькому з цільових програм державного бюджету.

Із закликом любити своє місто звернулися до кропивничан усі  учасники презентації, які стали героями світлин фотоальбому та автори переднього слова Юрій Матівос та Василь Бондар.

- Своє місто потрібно любити усім серцем, - побажав землякам географ Андрій Домаранський. – Місто відчуває це. І дуже добре видно його куточки, вулички, двори, мікрорайони, де живуть люди з любов’ю до своєї землі, а де мешкають байдужі громадяни.

Святковий і піднесений настрій під час презентації створили  музичні колективи «Дивосвіт» і «Мініатюра», а всі гості отримали у подарунок фотоальбом «Поема про місто»

 

Усі новини