У Кропивницькому триває підготовка нової редакції Статуту територіальної громади міста

П'ятниця, 20 січня 2017 18:01

Сьогодні, 20 січня, робоча група з розробки нової редакції Статуту територіальної громади Кропивницького під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова продовжила свою роботу.

На своєму другому засіданні члени робочої групи визначилися з тим, що за основу нової редакції Статуту громади Кропивницького  варто взяти детально пропрацьований Стату громади Чернівців, у якому врахована велика кількість  пропозиції від громадських організацій. Крім того, було відзначено, що він повністю відповідає чинному законодавству України, а також є достатньо структурованим і невеликий за обсягом. За таке рішення одноголосно проголосували всі члени робочої групи.

Під час засідання також були заслухані пропозиції для внесення до Статуту від фінансового управління та управління апарату міської ради, які взяли до відома та направили на доопрацювання. Для робота групи була системною, послідовною та продуктивною, її члени погодилися виносити для розгляду на  кожне засідання певний розділ Статуту.

- Статут територіальної громади має на меті згуртувати владу і громадськість, - наголосив Андрій Табалов. - Влада і містяни мають спільно вирішувати всі важливі для громади питання, у тому числі такі, як благоустрій території міста, чи боротьба із незаконною торгівлею і рекламою, чи несанкціоноване встановлення МАФів.

На наступному засіданні розглядатиметься перший розділ Статуту територіальної громади. У цьому розділі йдеться про історію обласного центру, і хоча він має формальний характер, але є дуже важливим з точки зору презентації Кропивницького як міста не тільки в Україні, а й за її межами.  Тому Андрій Табалов звернувся з пропозицією долучитися до розробки першого розділу статуту до найбільш активних громадських активістів міста. 

Усі новини