У Кропивницькому відбулася акція на підтримку дітей «сонця»

Четвер, 21 березня 2019 15:33

Сьогодні, 21 березня, у всьому світі відзначається День людей із синдромом Дауна. Двадцять перший день третього місяця був обраний не випадково, а для того, щоб показати, що синдром Дауна пов`язаний із наявністю у клітинах людини 3-тьої хромосоми у двадцять першій парі.

Вперше такий день відзначався у 2006-му році, а в грудні 2011-го року Генеральна Асамблея ООН запропонувала відзначати його усім державам і міжнародним організаціям, аби підвищити рівень поінформованості суспільства про синдром Дауна і звернути увагу на необхідність поліпшення якості життя та інтеграції у суспільстві людей з СД. 

Щороку цього дня проводиться всесвітня акція “LOTS OF SOCKS”. Мета такого міжнародного руху - звернути увагу суспільства на проблеми людей з синдромом Дауна. Акція пропонує кожному в цей день одягнути різнокольорові шкарпетки і за допомогою такого незвичайного аксесуара відчути себе не таким, як усі, і зрозуміти, що значить жити під пильним і часто недобрим поглядом оточуючих.

Кропивницький також долучився до всесвітнього флешмобу, і в обласному центрі громадська організація “Серце матері” організувала для особливих діток акцію “Сонечко поряд”. Діти розфарбовували символічні пряники, на яких зображене сонечко. А після розфарбовування ними можна було ще й посмакувати.  

До акції у Кропивницькому долучився секретар міської ради Андрій Табалов, депутати від фракції політичної партії “Наш край” Вадим Дрига та Олег Краснокутський, а також представники поліції, які порадували “сонячну” малечу яскравими кульками.

- У акції на підтримку особливих діток я брав участь і минулого року, але не афішував цього. А сьогодні мене запросили на свято до наших “сонячних діток”, і я прийшов показати, що я солідарний з ними і підтримую їх, - зазначив Андрій Табалов. - Я вважаю, що і міська влада, і пересічні громадяни повинні робити все для того, щоб такі люди, такі дітки почували себе комфортно у нашому суспільстві, могли реалізовувати свій потенціал.

Андрій Табалов зауважив, що в місті діє спеціальна програма, працюють інклюзивні класи, але треба робити набагато більше для таких людей. І міська влада завжди іде на зустріч, підтримує усі починання та проекти, які ініціюють громадські організації, зокрема “Серце матері”.

На згадку про подію учасники акції  зробили загальне фото.

Усі новини