У Кропивницькоому вшанували пам’ять жертв Голокосту

П'ятниця, 26 січня 2024 12:44

У Кропивницькому вшанували пам’ять жертв Голокосту сьогодні, 26 січня. До пaм'ятнoгo знaку "Жеpтвaм Гoлoкoсту" у сквері перед Хоральною синагогою прийшли заступник міського голови Олександр Мосін, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, представники обласної влади, єврейської общини, громадських організацій. 

- У 2002 році ООН назвала 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту. Саме цього дня у 1945 році солдати 1-го Українського фронту визволили в'язнів найбільшого нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау в Освенцімі. Це було місце, де загинули понад два мільйони людей. Дивлячись на ті події із сьогодення, виникає запитання: чому вони не стали вакциною для нових убивств, які нині чинить сусідня держава-терорист в Україні? - звернувся до присутніх редактор обласної газети “Україна центр” Юхим Мармер і відповів словами відомих євреїв: не можна домовлятися з тим, хто прийшов тебе убивати. Якщо не можна домовитися — треба перемагати.

Пам’ятати історію закликав  головний рабин Кропивницького Дан Закута і прочитав молитву за загиблими під час Голокосту євреями.

Усім невинно убитим кропивничани віддали шану, учасники заходу поклали букети квітів і камінці – символи вічності - до пaм'ятнoгo знaку "Жеpтвaм Гoлoкoсту".

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01