Валентина Давидчук: реконструкція водогону у Кропивницькому значно покращить якість води і суттєво зменшить кількість поривів

Четвер, 2 серпня 2018 15:46

У Кропивницькому триває реконструкція водопровідних та каналізаційних мереж. Цього року запланована заміна водогону діаметром 800 мм протяжністю 4,5 км, на ділянці від скверу “Катюша” до річки Інгул. Про це сьогодні, 2 серпня, розповіла керівник Кропивницького ВКГ Валентина Давидчук.

За інформацією Валентини Давидчук, заміна водогону переважно здійснюватиметься методом санації, коли в діючий водогін вводиться трубопровід меншого діаметру.

- Основна ділянка водогону, яка простягується від пам’ятника “Катюші” до перехрестя вулиць Сивашської і Лермонтова, проведена відкритим способом для того, щоб місто не залишилось без води на 2-3 тижні, - зазначила Віалентина Давидчук. - Тепер відбуватиметься перепідключення водогону до нових мереж, тому на кілька днів буде припинене водопостачання. Наразі тривають підготовчі роботи, зварюються вузли, проводиться підготовка арматури та очищення колодязів.

Керівник міського водоканалу також зауважила, що паралельно із підрядною організацією працівники ОКВП “Дніпро-Кіровоград” проводитимуть заміну арматури на своїх інших діючих мережах. Також, відповідно до проекту, в мережі заплановано встановлення 20 гідрантів, які були придбані за кошти міського бюджету. Валентина Давидчук зауважила, що ремонтні бригади працюватимуть повний світовий день із 8 години ранку до 20.00-22.00, як у будні, так і у вихідні дні.

Відключення води на лівобережній частині міста триватиме з 9 години ранку 07 серпня до 15 години 10 серпня.

- На час відключення підвезення води у дитячі садочки та лікарні відбуватиметься з 8 години ранку до 17 години, а починаючи з 17.00 до 22.00, здійснюватиметься підвезення води населенню. Працюватиме 6 машин, які наразі проходять дезінфекцію і лабораторне обстеження, - повідомила Валентина Давидчук. - Воду привозитимуть у двори за встановленим графіком у визначені місця стоянки. Велике прохання до мешканців мікрорайонів Лелеківка, Новомиколаївка, Некрасівка, Полтавська, центральної частини міста, Кущівки, Катранівки, Великої Балки та Старої Балашівки зробити запас на 3 дні, щоб вода, яку підвозитимуть, дісталась тим, хто не зміг набрати з певних причин.

Директор Кропивницького ВКГ також звернулася до жителів обласного центру із проханням не здійснювати ажіотажу навколо машин із водою. На “гарячій” лінії підприємства цілодобово працюватиме диспетчер, який відповідатиме на всі дзвінки щодо підвезення води.

Валентина Давидчук наголосила, що такі незручності тимчасові, а от користі для міста заміна водогону принесе чимало: значно зменшиться кількість аварійних ситуацій, поривів, крім того, покращиться якість води, оскільки пластикові труби і за якістю, і за терміном придатності набагато кращі за чавунні.

Усі новини