Виконком затвердив акти прийняття до комунальної власності Кропивницької громади двох об’єктів укриття ІІІ класу захисту

Вівторок, 28 березня 2023 16:34

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради затвердив акт безплатного приймання до комунальної власності Кропивницької міської територіальної громади двох захисних споруд цивільної оборони по вулиці Героїв-рятувальників,2.

Відповідне рішення члени виконкому прийняли на своєму засіданні під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки сьогодні, 28 березня.

- Це передфінальна стадія прийняття важливих для громади об’єктів укриття у комунальну власність, - відзначив Олег Колюка. – Тепер управління комунальної власності направить прийняте рішення для реєстрації права власності за громадою і на цьому процесс завершиться. Міська влада матиме право утримувати захисні споруди у належному стані та забезпечити їх ефективне використання. Обидва об’єкти  належать до укриттів високого ІІІ класу захисту. Одне зможе приймати 1840, друге – 1770 осіб у разі загрози ракетних ударів.

Виконком також  погодив проєкт рішення Кропивницької міської ради про надання згоди на безоплатне прийняття до комунальної власності нерухомого майна – ще одного об’єкта цивільної оборони – сховища по вулиці Кавалерійській, 10.   Це укриття ІІ класу захисту загальною площею 741 квадратний метр колись входило до складу цілісного майнового комплексу ДП «Кіровоградський ремонтно-механічний завод імені В.К. Таратути», а сьогодні перебуває в управлінні Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Цього дня члени виконавчого комітету прийняли також важливі рішення, направлені на забезпечення стабільної життєдіяльності громади міста в умовах воєнного часу. Зокрема, виконком погодив необхідні зміни до бюджету Кропивницької територіальної громади на 2023 рік, реорганізацію комунальних некомерційних підприємств у сфері охорони здоров’я, визначення замовника робіт по об’єктах благоустрою на території міста Кропивницького, зміни до галузевих програм соціально – економічного розвитку Кропивницького, перерозподіл видатків за бюджетними програмами в межах загального обсягу бюджетних призначень на 2023 рік. Відповідні проекти рішень будуть внесені на розгляд чергової сесії Кропивницької міської ради.

 Крім того виконком  підтримав низку рішень у сферах комунальної власності, капітального будівництва, соціальної підтримки та  спрямованих на забезпечення житлових прав і прав дітей у Кропивницькому.

Усі новини