Вони віддали життя за право свого народу жити вільно: Україна відзначає День пам’яті своїх захисників

Неділя, 29 серпня 2021 14:48

Сьогодні, 29 серпня, Україна відзначає День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї держави.

У Кропивницькому, на Алеї почесних поховань Рівнянського цвинтаря кропивничани затамували подих в загальнонаціональній хвилині мовчання. До акції пам’яті разом із родинами Героїв, учасниками бойових дій, волонтерами, долучилися  Кропивницький міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Олег Колюка та  заступник міського голови Сергій Колодяжний. Громада міста вшанувала пам’ять про своїх Героїв, які віддали власні життя за те, щоб усі ми жили в мирі та спокої, могли спокійно працювати, навчатися і просто жити повноцінним життям.

Звитяга українських воїнів на Сході країни щодня демонструє світові незламність духу, справедливу боротьбу нашого народу за свою державність. Керуючий Кропивницькою єпархією Православної церкви України Марк відслужив літію за загиблими героями. До стели та на могили загиблих воїнів лягли живі квіти.

Цього дня букети з синьо-жовтими стрічками заступники міського голови Олександр Мосін та Олександр Вергун поклали також до могил, де спочивають кропивницькі Герої на усіх кладовищах обласного центру.

Усі новини