Життя обірвалося під Кринками: у Кропивницькому віддали останню земну шану Воїну-захиснику

Четвер, 11 січня 2024 18:20

Українське селище Кринки стало символом стійкого опору російським агресорам. Тут, на лівобережжі Дніпра Збройні сили України демонструють  справжні незламність і відвагу. А ще – це символ глибокої скорботи за тими, хто віддав найдорожче - власне життя, захищаючи свою землю, свій народ  від російської навали. 

Саме під Кринками 05 січня обірвалося життя нашого земляка-кропивничанина. Під час виконання бойового завдання героїчно загинув 24-річний солдат-розвідник Данило Сторчак.

Український народ переживає найтрагічніші сторінки своєї історії, платить за незалежність кров’ю кращих своїх синів і доньок.  Ціною власного життя вони виборюють цілісність і незалежність України.

Данило Володимирович Сторчак  народився 12 жовтня 1999 року у Кропивницькому. Навчався у місцевій загальноосвітній школі № 25. По її закінченню вступив до Центральноукраїнського національного технічного університету, де здобув вищу освіту за спеціальністю «менеджмент». Потім працював на різних підприємствах обласного центру.

Він був талановитим, креативним, гарно малював, захоплювався баскетболом і боксом, згадують друзі Героя.

24 лютого 2022 року в кожну українську родину увірвалась холодна, безжальна і жахлива звістка. У перший день початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Данило Сторчак добровільно став на захист батьківщини до лав Збройних Сил України. Служив на посаді розвідника-навідника  розвідувального відділення розвідувального взводу. Молодий і завзятий солдат боронив своїх рідних і українську землю без жалю до себе.

Солдат Данило Сторчак загинув  поблизу населеного пункту Кринки, Херсонської області під час виконання бойових завдань із забезпечення заходів національної безпеки і оборони України, відсічі і стримуванні агресії російської федерації.

Відважний Воїн  назавжди залишатиметься у спогадах кропивничан справжнім патріотом, відповідальною і доброю людиною, турботливим і люблячим сином, братом, коханим.

У захисника залишилися мама, тато та дві сестрички.

Схилимо голови і вшануймо пам'ять нашого земляка-Героя хвилиною мовчання. Слава йому! Вічна і світла пам'ять!

Панахиду за загиблим відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк. 

Доземний уклін нашим захисникам і захисницям!

Використані фото: https://suspilne.media/regions/kirovohrad-region/

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28