05 червня – Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища

П'ятниця, 5 червня 2020 15:27

Сьогодні, 05 червня, в Україні, як і у всьому світі, відзначається Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Визначна дата була оголошена Генеральною асамблеєю ООН у 1972 році. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно відзначається  в більш ніж 100 країнах світу.

Охорона навколишнього природного середовища – нова форма у взаємодії людини й природи, породжена вже сучасними умовами. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів спрямованих на гармонічну взаємодію суспільства й природи, збереження й відтворення природних ресурсів і діючих екологічних співтовариств в ім'я живучих і майбутніх поколінь.

День охорони навколишнього середовища - це привід замислитися над екологічними проблемами, звернути увагу на стан навколишнього середовища. Сьогодні стан екології входять до переліку найактуальніших проблем і визначає рівень благополуччя як всієї світової цивілізації, так і кожної країни зокрема.

Ми повинні зрозуміти, що майбутнє нашої планети і добробут прийдешніх поколінь залежить від кожного з нас.

Заходи в рамках відзначення цього дня кожного року допомагають привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслюють гостру необхідність у зміні ставлення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів. Це  прекрасна нагода зробити хоч один крок до покращення стану навколишнього середовища.

І завжди слід пам’ятати, що «ми не успадкували Землю від наших предків, а позичили її у наших нащадків».

 

Сектор екології та природоохоронної діяльності УЗВ та ОНПС МРМК

Усі новини