«16 днів проти насильства»: заклади позашкілля Кропивницького долучилися до всеукраїнської акції

Середа, 13 грудня 2023 11:14

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства».

У клубах комунального закладу «Об’єднання дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання Кропивницької міської ради» упродовж шістнадцяти днів тривала низка превентивних і пізнавальних заходів щодо запобігання та протидії насильству. Це години спілкування: «Стоп булінг», «Наші права – щасливе дитинство», «Щаслива сім’я - сім’я без насильства», перегляд науково-популярного фільму «Конвенція про права дитини»,  конкурси малюнків «Права дитини в малюнках», «Світ без насильства» та бесіда «Спілкування з однолітками. Поняття асертивності».

- Проведені заходи в закладах управління молоді та спорту створили символічний ланцюжок, ніби передаючи естафету від запобігання насильству стосовно жінок та дітей до дій щодо захисту прав людини в цілому. У світі постійно відбуваються війни, напади, дискримінація, приниження. Але коли насильство чиниться поруч із нами ми зобов'язані зупинити його - наголошує заступниця начальника управління Катерина Черкасська.

Не менш насиченими були заходи в дитячому будинку «Наш дім», де  впродовж 6 днів провели серію інтерактивних занять для дітей віком 14-16 років «Я вмію себе захистити». А молодші вихованці закладу  переглянули та обговорили мультфільми «Мої правила безпеки», «Безпечний дотик, небезпечний дотик», «Мій сусід», «Безпечна поведінка з незнайомцями», «Розкажи дорослому» з дітьми віком 6-13 років.

Важливу тему для обговорення порушили і для вихователів дитячого будинку, зокрема йшлося про діагностику поведінкових ознак сексуального насильства щодо дітей.  

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13