Активістку ГО “Озеленення Кропивницький” Надію Паливоду включать до складу комісії з обстеження зелених насаджень у місті

П'ятниця, 12 травня 2017 10:41

Сьогодні, 11 травня,  міський голова Кропивницького Андрій Райкович зустрівся з місцевою активісткою, очільницею ГО «Озеленення Кропивницький» Надією Паливодою.

Тема для обговорення – обрізка дерев біля пологового будинку №1. Там нині триває реконструкція, яка передбачає видалення 18 старих дерев. Згідно з проектом будівельники розпочали заміну старої огорожі на нову. Аби це виконати, їм необхідно викорчувати дерева, адже фундамент під огорожу має бути значно заглиблений у землю.

Проти такої організації обрізки дерев виступила саме Надія Паливода. Андрій Райкович домовився із активісткою про зустріч, аби пояснити, навіщо проводяться такі роботи.

- Великі дерева вже почали підривати асфальт, то ми повинні їх прибрати, і зробити там гарне покриття. До того ж, акації виросли вже в тридцять метрів, тож робити їм гарне кронування, ми вже не маємо можливості – зазначив Андрій Райкович – але хочу Вас, Надю, одразу заспокоїти! Ми за кожне спиляне дерево висадимо два нових. Буде понад 30 дерев. Це будуть 5 – 7 річні липи, ми їх вже замовили в Голованівському лісництві.

До того ж Андрій Райкович доручив своєму заступнику Олександру Мосіну включити Надію Паливоду в комісію з обстеження зелених насаджень в обласному центрі, аби вона постійно мала зв’язок із владою, та мала можливість контролювати все, що робиться із деревами в місті. Надія Паливода на цю пропозицію пристала, запевнила, що залюбки співпрацюватиме на громаду разом із комунальниками.

Усі новини