Андрій Паливода: Програма «Громадський бюджет», як живий організм –має постійно удосконалюватися

Вівторок, 12 грудня 2017 17:14

Досвід реалізації програми «Громадський бюджет» у Кропивницькому засвідчив необхідність постійного удосконалення і оптимізації правил її впровадження. На цьому акцентував увагу начальник управління економіки міської ради Андрій Паливода під час прес-конференції сьогодні, 12 грудня.

За пропозицією Координаційної ради до положення про «Громадський бюджет» може бути внесений пункт, яким заборонятиметься агітація у приміщенні для голосування. Накладення таких обмежень, відзначив Андрій Паливода, викликана відсутністю толерантності і агресивністю, з якою деякі автори проектів збирали голоси кропивничан.

У проекті «Громадський бюджет – 2018» на етап голосування були відібрані 48 проектів, запропонованих мешканцями обласного центру. Відповідно до затверджених рейтингів шанси бути профінансованими мають два великих проекти: «Реконструкція Набережної р. Інгул» та «Місту – «Амфітеатр» (сучасний концертний комплекс)», 15 малих проектів: «Фітнес-екомістечко на Бєляєва», «Продовження арт-інсталяції “Umbrella Sстадіоні “Юність”», «Реконструкція існуючого дитячого майданчика «Золотий ключик»

(Карабас Барабас) з благоустроєм території», «Вік живи - вік учись», «Футбольному району – свій стадіон», «Комплекс фізичного розвитку «У здоровому тілі-здоровий дух», «Створення нового дитячого майданчику на прибудинковій території», «Поточний ремонт пішохідного містка через річку Біянка по провулку Катранівський», «Горнятко», «Створення нового спортивного майданчика на прибудинковій території», «Дитячий майданчик та зона відпочинку для мешканців біля прибудинкової території», «Сучасний дитячий та спортивний майданчик «Дитячі мрії», «Закохані ліхтарі», «Благоустрій дитячих майданчиків у ДНЗ No22 «Оленка» та два соціальних проекти: «Фізкультура для всіх» - обладнання спеціального спортивного залу для занять ЛФК» і «Молодіжний Центр молоді з інвалідністю «Сильні Духом».

- Конкуренція під час голосування була надзвичайно жорсткою, - наголосив Андрій Паливода. – Достатньо звернути увагу на той факт, що проект, який у групі «Соціальні» зайняв третє місце, від другого за рейтингом відділяє всього два голоси. Зважаючи на це, Координаційна рада звернулася до бюджетної депутатської комісії збільшити фінансування програми «Громадський бюджет» у 2018 році на 2 мільйони гривень. Це дасть можливість додатково реалізувати актуальні для громади ініціативи.

Усі новини