Андрій Райкович: кропивничанам рано зневажати карантинними вимогами - вірус не втік і залишається небезпечним

Вівторок, 9 червня 2020 16:49

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович наполегливо закликає містян не піддаватися відчуттю розслабленості та відповідально дотримуватися правил карантину, адже коронавірус ще не відступив з території обласного центру.

У середу, 10 червня, розпочинається наступний етап послаблення карантинних заходів. Проте, переконаний очільник міста, заспокоюватися і повертатися до звичних передкарантинних умов життя, ігнорувати достатньо жорсткі правила поки санітарного режиму кропивничанам не можна. Саме у колективному протистоянні небезпечному вірусному захворюванні є надія на подолання пандемії коронавірусу.

- Я хочу іще раз наголосити, що вірус нікуди не втік і корона з нього не злетіла. Так, погода спекотна, відкрилися дитячі садочки, громадські місця, парки, сквери, офіси. Більше транспорту на дорогах, людей - на вулицях. Але і хворих У Кропивницькому стає більше, - наголосив у своєму зверненні Андрій Райкович. - Хвороба мігрує у трудових колективах. А це означає, що містяни не приділяють належної уваги головним чинникам запобігання вірусу: соціальній дистанції, маскам, дезінфекції поверхонь і миттю рук. Я звертаюсь до працівників поліції і Держпродспоживслужби з проханням не послаблювати контролю над ситуацією і  вимагати від усіх мешканців міста суворого дотримання правил карантину.

Дорогі друзі! Ми пожертвували багато чим, щоб порівняно спокійно пройти найважчий період пандемії. Тож і зараз не можна випустити вірус з під пильного контролю, не можна зневажати визначеними карантинними вимогами. Тим більше, що фахівці, а їхні слова підтверджує існуючий стан речей, не знімають з порядку денного загрозу другої хвилі епідемії.

 Саме тому міська влада вирішила у стислий термін створити в Центральній міській лікарні на Валах відділення легеневої терапії в комплексі із найсучаснішим  діагностичним центром.

Отже, прошу вас, постійно дбайте про власне здоров'я і про здоров'я оточуючих. А також шануйте працю медичних працівників. Для них боротьба з хворобою, а надто з її наслідками, ще не завершена. Пам'ятайте про це, і будьте здорові!

Усі новини