Андрій Райкович: Кропивницький і кропивничани розраховують на вищі активність і професіоналізм правоохоронних органів обласного центру

Понеділок, 9 жовтня 2017 11:31

Зі звернення міського голови Кропивницького Андрія Райковича до правоохоронців міста розпочалася сьогодні, 09 жовтня, понеділкова апаратна нарада у міській раді.

Очільник міста акцентував увагу міської поліції на факти різкого збільшення кількості крадіжок комунального майна. Злодії цуплять каналізаційні люки, металеві труби, дроти, а минулого тижня з допомогою домкрату почали розбирати секції огорожі важливої транспортної магістралі - шляхопроводу по провулку Об’їздному.

- Це це вже ноу-хау - підірвали і вкрали значну частину секцій. А внизу – високовольтні лінії, внизу курсують потяги. А по мосту ходить громадський транспорт, їздять велосипедисти, пересуваються люди, діти, – звернув увагу правоохоронців Андрій Райкович. - Немає огорожі - де гарантія, що хтось випадково не впаде?! Мало того, що цей відрізок вже дуже давно потребує капітального ремонту і ми виготовили проект і б'ємося за виділення грошей з державного бюджету на його реалізацію, бо це стратегічний об'єкт!

Порушив міський голова і тему спалювання опалого листя. Рейди спецінспекції не припиняються, інспектори продовжують стежити, аби в місті був порядок, проте мешканці правил благоустрою дотримуються не завжди. Минулого тижня під час рейдів на Балашівці затримали порушників, які спалювали небезпечні відходи. Просто на території вугільного складу горіли лампи, ампули від ліків, шприци, поліетиленові мішки. Довелося навіть викликати рятувальників, аби загасити вогонь. А палія тоді таки затримали правоохоронці. Андрій Райкович переконаний, можливість скоєння таких порушень породжує відсутність належного покарання.

- Минулого тижня, просто серед білого дня, побили працівника “Благоустрою”. Хлопець косив бур'ян, виконував планову роботу! Номер машини, місце проживання нападника встановили наші працівники, викликали поліцію, – розповів Андрій Райкович. - Скажіть, будь ласка, чому далі постраждалого повинні возити по райвідділах наші комунальники?! Чому одразу ніхто з поліції не пішов до того бандюги?! От яке ставлення у народу буде до влади, до правоохоронців, якщо люди не відчувають швидкого реагування на їхні проблеми?!

Ще одне прохання від міського голови – звернути увагу на інформацію від фахівців міськводоканалу. Вони повідомили про групу молодих людей на червоному мікроавтобусі, які ходить по квартирах і пропонують встановити за 2 тисячі гривень фільтри води.

- Аферисти запевняють, що це, начебто, півціни, а ще дві тисячі доплачує міська влада чи водоканал. Номер авто АЕ 6479АР, два хлопці і дівчина, – відзначив Андрій Райкович. - Ви думаєте, не обдурять когось?! Обдурять! Вони може й заїжджі, але ситуацію моніторять по містах, по селах. І де відчувають, що можна поживитись, туди - й на гастролі. Я не виключаю, що вони може і місцеві. Таких аферистів потрібно зупиняти відразу! Не давати злочину розповсюджуватися і збільшувати кількість ошуканих мешканців.

Дав міський голова належну оцінку і спільному навчанню рятувальників з комунальними службами, проведеними минулого тижня. У двір міської ради, де відбувалося тренування, великій машині рятувальників було заїхати складно, адже Центральний провулок був заставлений машинами з обох боків.

- Прошу управління МНС проаналізувати цей випадок, дії кожного працівника, кожного підрозділу - всіх посадовців, - наголосив очільник міста. - Я щоразу звертаюся до поліції, і сьогодні теж! Прошу журналістів, депутатів, громадськість, квартальних, санслужбу, МНС: якщо кожен на своєму місці і всі ми разом не прокинемось, не посилимо профілактичну роботу, результату не буде!

Звернув увагу Андрій Райкович і на необхідності посилення боротьби зі стихійною торгівлею. А дільничних просив «іти в люди», вони, на думку міського голови мають частіше контактувати з квартальними, депутатами та всією громадою.

Усі новини