Андрій Райкович: Кропивницький – місто творчих людей

Четвер, 2 грудня 2021 19:35

У Кропивницькому надзвичайно розвинуті гуманітарні: культурний та  спортивний простори міста. На це сьогодні, 02 грудня, під час свого звіту перед громадою звернув увагу міський голова Андрій Райкович.

Обласний центр перебуває у постійних творчих пошуках. Варто відзначити: цього року у Кропивницькому до 30-річчя незалежності України вперше проведено фестиваль "30 хітів вільної України", а до Дня міста - перший Всеукраїнський фестиваль народного танцю "Ятранське коло".

У Кропивницькому успішно  працюють  десятки хореографічних колективів, тут функціонують  чудові музичні школи, прекрасні музеї, бібліотеки, театри.

- Чого варта історична архітектурна частина міста. А живуть, працюють і навчаються у Кропивницькому неймовірно талановиті люди, особливо молодь, школярі. Із високим патріотичним, волонтерським духом, - підкреслив Андрій Райкович. - Зараз по-іншому й бути не може. Коли країна сім років воює, ми тут, кожен на своєму місці, не повинні забувати і допомагати зміцнювати українську армію. Тим більше, що еліта Збройних Сил дислокується і у Кропивницькому.

Завдяки креативним зусиллям  управління культури та туризму міської ради в обласному центрі народилися і користуються заслуженою популярністю  у містян фестиваль "Рок на Інгулі", арт-проєкт "Місто Кропивницький у фотооб’єктиві", низка художніх конкурсів і виставок та  насичені і цікаві "Мистецькі вихідні".

Не припиняється в місті і програма підтримки міського книговидання. Цього року містянам презентували книги місцевих авторів  Оксани Гольник "В пошуках голосу Марка Кропивницького", Кирила Поліщука "Дівчинка, яка літала на місяць", Дмитра Литвинюка "Пригоди Ховрашка та Їжачка", друге видання фотоальбому "Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох".

А ще в обласному центрі запрацював офіційний туристичний вебпортал м.Кропивницького (https://kroptravel.gov.ua).

Усі новини