Андрій Райкович: ми повинні негайно активізувати розробку стратегії розвитку теплостачання у Кропивницькому

Понеділок, 26 червня 2017 13:44

На актуальності розробки нової стратегії теблозабезпечення Кропивницького міський голова Андрій Райкович наголосив сьогодні, 26 червня, під час апаратної наради.

- Через те, що до цієї проблеми роками ставилися безвідповідально, що була відсутня стратегія опалення міста, допущені серйозні перекоси, - підкреслив Андрій Райкович. - Система теплозабезпечення розбалансована, є багатоповерхові будинки, де на централізованному опаленні залишилося одна-дві квартири. Всього таких - 240 помешкань. Постала проблема - як тепер подавати тепло в ці оселі. Міська влада, звичайно, не залишить цих людей напризволяще. Разом із тепловиками, профільною депутатською комісією ми повинні розробити організаційні, фінансові заходи, які дозволять перевести цих людей на індивідуальне опалення. Є програма часткової компенсації встановлення електричних приладів опалення для малозабезпечених родин, можливе надання допомоги з міського бюджету.

Паралельно маємо займатися модернізацією теплових підприємств, реконструкцією їхніх потужностей для зменшення обсягів споживання газу. Разом із тим, хочу застерегти журналістів дуже обережно висвітлювати тему з приводу надання дозволів автономного опалення. Дехто спекулює на цій темі, вимагаючи встановлювати автономки всім без винятку, називаючи це надважливим соціальним питанням. Але насправді це - звичайний політичний піар. У минулі роки вже таке робилося, і бачите, до чого догосподарювалися. Тепер постала проблема, як подавати тепло тим, хто не захотів відмовлятися від централізованого опалення, а люди ж мають на це право. Надавати їм зараз допомогу на встановлення приладів опалення - так це виходить несправедливо до тих, хто, у свій час зробив це за свій кошт. Та головне, розбалансована вся система, у будинках не опалюються під’їзди, підвальні приміщення, горища.

Тож наше основне завдання зараз - негайно розпочати роботу над розробкою стратегії розвитку теплостачання в місті, і робити це слід на основі даних науковців, експертів, фахівців у цій сфері. Це завдання неможливо виконати швидко, али ми поступово його вирішуватимемо.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua/

Усі новини