Андрій Райкович: міська влада Кропивницького робить усе для посилення позицій медиків у боротьбі з COVID – 19

П'ятниця, 9 жовтня 2020 15:30

Кропивницький активно готується ефективно протидіяти різкому  підвищенню інтенсивності поширення коронавірусу. Щоб детально обговорити ситуацію, спланувати дії та скоординувати  зусилля міський голова зібрав керівників міських закладів охорони здоров’я на робочу нараду сьогодні, 09 жовтня.

Протокол лікування вірусу COVID – 19 в Україні змінився і лікарі Кропивницького наполегливо адаптовуються під нові умови роботи. За інформацією начальниці управління охорони здоров’я міської ради Оксани Макарук, роботи у медиків обласного центру побільшало, кількість хворих на коронавірус  зросла. Позиції лікарів має суттєво посилити введення в експлуатацію найсучаснішого за технічним оснащенням відділення інтенсивної легеневої терапії.

- Міська влада робить сьогодні  усе можливе, щоб ваша  боротьба була ефективнішою. – відзначив під час зустрічі Андрій Райкович. -  Ви знаєте, що на боротьбу з COVID-19 ми спрямували з міського бюджету більше 50 мільйонів гривень і завчасно розпочали підготовку до нової хвилі пандемії.  Саме завдяки таким рішучим діям у Центральній міській лікарні з’явився перший комунальний діагностичний центр з потужним комп’ютерним томографом. Він вже працює в тестовому режимі, а будівельники у цей час на території закладу напружено продовжують зводити приміщення легеневої терапії на 30 ліжок. Найголовніше, що це дозволить нам локалізувати вірус в одному місці: хворі в єдиному ізольованому місці будуть і лікуватися і проходити обстеження. У системі протидії поширенню коронавірусу – це вагомий аргумент.

Усі новини