Андрій Райкович: міська влада Кропивницького сьогодні достатньо потужна, щоб відстояти інтереси кропивничан у сфері пасажирських перевезень

Понеділок, 20 листопада 2017 12:06

Весь минулий тиждень у Кропивницькому лихоманило пенсіонерів за віком, бо на окремих напрямках, де працюють приватні маршрутні таксі, водії вимагають або платити за проїзд, або виганяють людей із салонів. Цю проблему озвучив сьогодні, 20 листопада,  під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович.

 - Шановні кропивничани, міська рада створила комунальне підприємство, придбала нові тролейбуси і нові автобуси і беззастережно виконує свою головну функцію: забезпечує комфортні пасажирські перевезення усіх мешканців міста, – наголосив міський голова. – Відродження комунального пасажирського транспорту - це  тривалий процес, тому ніхто не збирається знищувати приватних перевізників на корені. Ні! Але монополії бути не повинно, бо тоді не буде якісного розвитку сучасного міста. Комунальним транспортом ми з'єднали більшість ключових напрямків у місті.

Сьогодні оголошувати бойкот, демонструвати свою позу — це нечесно з боку окремих власників маршрутів, переконаний міський голова. Пенсіонери за віком не включені в перелік пільгових категорій, які діють для маршрутних таксі. Але ж перевізники мають чисто по – людськи ставитись до цих категорій населення. В іншому разі, зауважив Андрій Райкович, міська рада теж може продемонструвати свою позицію щодо маршрутних таксі.

- Що, всі маршрутні таксі відповідають необхідним вимогам? Що, на всіх маршрутах завжди працює заявлена кількість транспорту? Що, в маршрутках водій видає вам квиток? Що, у вечірні і вихідні дні на маршрутах можна вчасно поїхати?!! Я іще можу називати купу серйозних претензій. Тому сподіваємось на адекватне розуміння ситуації і з боку перевізників. Нам жити і працювати в одному місті і в одному просторі, - попередив Андрій Райкович. – Міська влада сьогодні достатньо потужна у сфері пасажирських перевезень, щоб відстояти інтереси громади і свою позицію. Тож приватні перевізники та КП «Електротранс» мають вибудувати ділові стосунки, і системно співпрацювати на користь кропивничан.

Усі новини